FostInno

Projekt FOST INNO – Fostering tourism innovation system in Adriatic-Ionian Region financiran je iz programa INTERREG V– B Adrion 2014. – 2020. Zajednički izazovi programskog područja kao što su produljenje turističke sezone, poboljšanje kvalitete turizma i stvaranje više kvalitetnijih radnih mjesta, rješavat će se u skladu s načelima održivosti kako bi se ojačao konkurentski položaj regije. Opći cilj projekta je poboljšanje konkurentnosti jadransko-jonskog područja uz povećanje inovacijskih kapaciteta održivog turizma. U okviru projekta planirana je uspostava i razvoj internacionalnog „Centra za transfer znanja i inovacija u turizmu jadransko-jonskog područja“ koji će okupljati stručnjake iz područja turizma sa zajedničkim zadatkom razvoja inovativnih turističkih proizvoda i usluga.

Početak provedbe projekta: 01. 01. 2018.

Trajanje projekta: 24 mjeseca

Voditeljica projekta: Helga Maškarin Ribarić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. )

Voditeljica projekta za FMTU: Daniela Soldić Frleta (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Partneri na projektu: Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (Slovenija), RRA Severne Primorske: Regijska razvojna agencija d.o.o. Nova Gorica (Slovenija), Comune di Perugia (Italija), Regione Molise (Italija), Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-Dobojskog kantona (Bosna i Hercegovina), Universiteti i Shkodres "Luigj Gurakuqi" (Albanija), Opština Tivat (Crna Gora).

Ukupan budžet projekta: 1 266 482,20 EUR

EFRR sredstva: 712 470,15 EUR
IPA II sredstva: 364 039,64 EUR
Mrežna stranica projekta: https://fostinno.adrioninterreg.eu/