erasmusplusFOODBIZ

Projekt FOODBIZ – University and business learning for new employability paths in food and gastronomy je projekt financiran od strane Europske unije u sklopu programa Erasmus+, aktivnosti KA2 – Strateška partnerstva u području visokog obrazovanja. Projekt ima za cilj povećanje zapošljivosti studenata, izradu edukacijskih materijala iz područja gastro-turizma i pokretanje zajedničkih inicijativa za stvaranje novih poslova te umrežavanje unutar sektora. Ciljne skupine su studenti, dionici u agroturizmu i gastro-turizmu (proizvođači), mala poduzeća te lokalna uprava i samouprava.

Početak provedbe projekta: 01. 11. 2017.

Trajanje projekta: 24 mjeseca

Voditeljica projekta na FMTU: Sandra Janković (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Partneri na projektu: Università degli studi di Macerata (vodeći partner; Italija), Goeteborgs Universitet (Švedska), Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu (Poljska), European Cultural Tourism Network AISBL (Belgija), Associacio Igcat (Španjolska), Laboratorio Piceno della Dieta Mediterranea (Italija), Svinesund Kommitten (Švedska).

 
Ukupan budžet projekta: 276 136,00 EUR
 
Novosti

Poziv na radionicu iskustvenog učenja ERASMUS+ projekta FOODBIZ
25.09.2018.

 

Pozivamo vas na radionicu iskustvenog učenja ERASMUS+ projekta FOODBIZ, u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci. Radionica će se održati 12. 10. 2018. u hotelu Kukuriku, Trg Lokvina 3, Kastav, u trajanju od 10:00 – 14:00 sati.

Osnovna zamisao radionice je da studenti i predstavnici realnog sektora te lokalne samouprave kroz iskustveno učenje prepoznaju koje autohtone namirnice u kombinaciji sa vinom autohtonih sorti, mogu najbolje predstaviti regiju Kvarner.

Radionica je organizirana u 4 dijela:

  • Identifikacija autohtonih namirnica koje asociraju na regiju Kvarner
  • Predavanje o osnovama senzorske analize vina, stilovima proizvodnje vina, načinima prepoznavanja kvalitetnog vina te sljubljivanju vina s određenom hranom. Naglasak će biti stavljen na dva vina autohtonih sorti (Kastafska belica, Sansigot) i njihov potencijal sljubljivanja sa autohtonim namirnicama regije Kvarner;
  • Degustacija i ocjenjivanje vina autohtonih sorti (Kastafska belica i Sansigot) te ocjenjivanje kombinacija sljubljenih namirnica i vina;
  • Prikaz rezultata sljubljivanja i ocjenjivanja te prezentacija zaključaka o potencijalu sljubljenih autohtonih namirnica i vina autohtonih sorti u brendiranju regije Kvarner;

Radionica je ograničena na 30 polaznika.

Prijave se zaprimaju do popunjenja raspoloživih mjesta.

Molimo Vas da potvrdite  dolazak najkasnije do 3. 10. 2018. na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Program radionice

2018 FOODBIZ 1