U Opatiji se od 4. do 5. srpnja ove godine održao inicijalni radni sastanak projektnih partnera na projektu Zero Waste Blue sport events for territorial development, akronima ZERO WASTE BLUE, u sklopu programa Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Cilj projekta je produljenje turističke sezone kroz provedbu održivih, "zelenih" sportskih događaja na lokalitetima značajne kulturne i/ili prirodne baštine. Kapitalizacijom rezultata projekta Zero Waste nastojat će se stvoriti novi, zajednički turistički proizvod usmjeren na održive sportske događaje u Italiji i Hrvatskoj. Projekt se provodi 18 mjeseci, a ukupna vrijednost je 861.435,70 eura. Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno okončanog EU projekta Zero Waste koji su Grad Opatija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu završili prije nekoliko godina

 

Vodeći partner na novom projektu je Grad Opatija, a voditeljica projekta za FMTU je izv.prof.dr.sc. Marinela Krstinić Nižić. Ostali partneri su: Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Dubrovačko-neretvanska županija, ERVET Emilia-Romagna Valorizzazione Economica Territorio SpA, Emilia-Romagna regija, Veneto regija, Molise regija, grad Ancona. Uoči samog otvaranja dvodnevnog sastanka održana je i konferencija za medije na kojoj su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Grada Opatije dr.sc. Emil Priskić, voditeljica projekta na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu izv.prof.dr.sc. Marinela Krstinić Nižić i stručna suradnica u Agenciji za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna Rita Trombini.

zerowasteb 1

zerowasteb 2

zerowasteb 3