Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU - Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, poziva vas na webinar „Uvod u design thinking vol. 1?“

Design thinking je kreativan, a sustavan proces pronalaženja rješenja za poslovne izazove. Ovu metodologiju uspješno primjenjuju svi, bez obzira na djelatnost i veličinu organizacije – od multinacionalki i znanstvenih institucija do malih poduzeća i startup-ova. Primjenjiva je za rješavanje problema u različitim okolnostima, ali jedno je uvijek isto – u fokusu rješenja uvijek su korisnici i njihove stvarne potrebe.

Metodologija je izuzetno korisna u rješavanju složenih problema kroz: empatiju i razumijevanje korisničkih emocija i potreba, definiranje problema iz perspektive korisnika, stvaranje velikog broja ideja primjenom brainstorming-a te praktičan pristup u prototipiranju i testiranju rješenja. Design thinking omogućava usvajanje novog pristupa kreativnom razmišljanju kod rješavanja svih složenih problema kojeg polaznici mogu primijeniti u svojim projektima, poslovanju i svakodnevnom životu.

Glavne prednosti Design thinking pristupa:

  • Razumijevanje stvarnog korisnika i njegovih potreba
  • Minimiziranje troškova razvoja novog rješenja ili optimizacije postojećeg rješenja
  • Vježbanje brze prilagodbe
  • Brzo testiranje tržišta
  • Skraćivanje vremena potrebnog za razvoj i plasiranje

Kada: 14.05.2021. u 11,00h

Rok za prijavu: 10.05.2021 u 16h ili do popunjavanja mjesta

Trajanje: 1 h

Gdje: https://www.step.uniri.hr/event/webinar/uvod-u-design-thinking-vol-1/

Sadržaj webinara možete vidjeti na https://www.step.uniri.hr/event/webinar/uvod-u-design-thinking-vol-1/

Webinar se provodi u sklopu projekta „RCK RECEPT- Regionalni centar profesija u turizmu“ koji je usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanja i usavršavanja temeljenih na radu te povezivanju obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Obzirom da je događaj organiziran u sklopu projekta, sve zainteresirane koji se žele prijaviti molimo da prate sljedeće korake:

  1. Popune prijavnicu na https://forms.gle/hAVv5nSiyy5mDifN9
  2. Nakon popunjavanja prijavnice stići će vam na mail link za popunjavanje ulaznog upitnika.
  3. Nakon popunjavanja ulaznog upitnika poslati ćemo vam link za registraciju na događaj.