Troje studenata nagrađenih na natječaju Ministarstva turizma „Inovativan budi ‒ turizam ti posao nudi“, na čelu s mentoricom, poslijedoktorandicom Jelenom Đurkin, kao nagradu za osvojeno 2. mjesto u spomenutom natječaju, ostvarilo je studijski posjet privatnom sveučilištu MODUL u Beču.

Posjet je organiziran od 4. do 7. lipnja 2018. godine i u tom su periodu studenti skupa s mentoricom imali niz sastanaka sa znanstveno-nastavnim djelatnicima Odjela za turizam Sveučilišta MODUL, na čelu s prof. dr. sc. Dagmar Lund-Durlacher, kroz koje su informirani o učinkovitim metodama koje MODUL koristi u spajanju teorije stečene kroz pohađanje kolegija, s praksom turizma i ugostiteljstva.

Tijekom posjeta, tim FMTU-a se upoznao i s postojećim i budućim stručnim i znanstvenim projektima koji se provode na MODUL-u, kao i mogućnostima buduće suradnje. Zahvaljujući domaćinima, tim FMTU-a je također posjetio i sjedište Turističke zajednice grada Beča, te tamo imao sastanak s predstavnikom Odjela za destinacijski menadžment gospodinom Clemensom Költringerom.