Tim petoro studenata FMTU-a na globalnom je natjecanju Svjetske turističke organizacije (UNWTO) ostvario 6. mjesto među timovima iz cijelog svijeta i pokazao kako niti pandemijske okolnosti, niti međusobna fizička udaljenost, a niti činjenica da su na različitim razinama studija i međusobno se nisu svi poznavali, nisu prepreka za stvaranje kreativnog rješenja na problemski zadatak u dijelu natjecanja Plastics Pollution Challenge.

U periodu od 17. svibnja do 27. lipnja tim u sastavu Fanika Capan, Aleksandra Markovska, Filip Komšić, Nika Kurti, i Gloria Radojković odabrao je primjer stvarnog poduzeća pružatelja usluga smještaja (Krk Premium Camping Resort), odradio studijski posjet istom (pri čemu na pomoći s organizacijom još jednom zahvaljujemo direktoru Kampa i njegovom timu, te upravi FMTU-a), i na osnovu utvrđenog stvarnog stanja, i poznavanja trenutnog momenta borbe sa suvišnom plastikom koja se globalno u turizmu proizvodi, napravio strategiju upravljanja plastikom na konkretnom primjeru Kampa Krk, definirajući konkretne ostvarive mjere, aktivnosti, vremenski period i odgovornost za realizaciju.

Dojmove naših studenata možda najbolje sumira izjava:

„Samim time što je organizator natjecanja WTO, samo natjecanje bilo je od velike važnosti za mene. Sudjelovanjem na ovom natjecanju upoznala sam nove ljude te sam imala priliku raditi s njima i pristupiti problemu i rješavanju samoga problema na način s kojim se do sad nisam susrela obzirom da je bilo potrebno detaljno opisati preporuke za implementaciju ideje.“

Budući je vrlo malo nedostajalo za ulazak u globalno finale natjecanja i top 4 tima, nije za sumnjati da će ovaj svestrani tim zajedno ili pojedinačno svojim iskustvom i kvalitetama odgovoriti na još mnoge izazove i pri tome predstaviti Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na najbolji mogući način drugim studentima, turističkim udruženjima ili široj javnosti.

Ponosni na svoje studente, ČESTITAMO!!