Studenti našeg Fakulteta ostvarili su iznimni uspjeh na case study natjecanju Realizator 2018. Zaklade Sveučilišta u Rijeci osvojivši čak dva prva mjesta!

Kroz kontinuirani rad, radionice, edukacije i istraživanja, 3. prosinca 2018. godine studenti su prezentirali svoja rješenja poslovnih slučajeva u formi 3-minutnog pitcha pred stručnim žirijem u sastavu predstavnika poduzeća, Zaklade i partnera projekta Step RI.

U jakoj konkurentici od 90 prijavljenih studenata i studentica različitih sastavnica Sveučilišta u Rijeci te 60 izvrsno pripremljenih rješenja za istaknuta poduzeća i institucija (Grad Rijeka, Dom zdravlja Primorsko-goranske županije, Geotech d.o.o., JGL d.d., Jadranka hoteli d.o.o. i Namještaj Mima d.o.o.) dva tima studenata FMTU-a osvojili su prvu nagradu.

 

U poslovnom slučaju Grada Rijeke, „Riječki Tunel- TunelRI“ Karla Keča i Jelena Kapeš osvojile su 1. mjesto za prijedlog turističke valorizacije Riječkog tunela: provele su tri primarna istraživanja te koncipirale prijedloge za cjelogodišnji program aktivnosti TunelaRI.

Tim u sastavu Ines Glasnović, Ivane Matić i Marije Žaper predložio je najbolje rješenje za poduzeće Namještaj Mima d.o.o. naslova „Diferencijacija proizvoda i usluga od konkurencije“: nakon istraživanja tržišta prezentirale su strategiju za poslovni model, marketing i prodaju te provedbeni plan u srednjoročnom razdoblju rasta i razvoja ovog domaćeg poduzeća.

Također, Petra Bačić osvojila je drugo mjesto u timu sa studentima drugih sastavnica Sveučilišta za poslovni slučaj Jadranke hoteli d.o.o., „Ljekoviti Lošinj“.

Uručenje novčane nagrade studenti su primili u prostoru Akvarija na studentskom Kampusu (link)

Fotogaleriju možete pogledate ovdje.

Hvala doc. dr. sc. Ani Čuić Tanković na podršci i pomoći studentima te iskrene čestitke svim nagrađenim natjecateljima!