Poštovane studentice i studenti,

thumb sandra jankovicDozvolite mi da Vas pozdravim na početku ove akademske godine te Vam svima zaželim puno uspjeha. Posebna dobrodošlica našim brucošima, vjerujem da ćemo ispuniti njihova očekivanja te biti dobri domaćini.

Iza nas je akademska godina u kojoj smo stekli nove kompetencije u poučavanju i vrednovanju u online okruženju.  Poučeni iskustvom krećemo s novim izazovima u novu akademsku godinu.

Jedan od glavnih ciljeva Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu ove akademske godine svakako je osiguranje sigurnosti kako za sve studente tako i za sve zaposlenike našeg Fakulteta, a kako bi spriječili zarazu koronavirusom (COVID19). U definiranju okvira izvođenja nastave uvažili smo smjernice Sveučilišta u Rijeci i HZJZ-a. Studijski programi se ove godine izvode kao hibridni model, pri čemu se 40 % nastave izvodi online.

Za redovite studente odabrali smo izvođenje nastave na izbornim kolegijima na Fakultetu (onsite) jer se radi pretežito o manjim grupama, dok su predavanja na temeljnim i obveznim predmetima smjera (inače veće grupe studenata) organizirana jedan tjedan online, a drugi tjedan onsite u više manjih grupa. Pri tome, prva i četvrta godina započinju prvi tjedan onsite, druga i treća online, diplomski studij Menadžment u turizmu i Menadžment u hotelijerstvu online a Marketing u turizmu i Održivi razvoj turizma onsite.

Nastava na izvanrednom studiju u Opatiji i Zaboku održava se u dva ciklusa online i dva ciklusa onsite (osim 1. godine koja će imati 3 ciklusa onsite i 1 online). Onsite nastava održavat će se u terminima kada je predviđeno održavanje kolokvija. Konzultacije nastavnika održavaju se dva puta tjedno od čega jednom online a jednom onsite.

U cilju pridržavanja epidemioloških mjera za sve studente i osoblje Fakulteta obvezno je nošenje maski konstantno u svim prostorijama Fakulteta kao i učestalo dezinficiranje ruku. U rasporedu je osigurano pola sata razmaka između pojedinih grupa te različiti termini početka nastave za pojedine grupe kako bi se izbjeglo zadržavanje na hodnicima, stubištima i ulazima te osiguralo prozračivanje i dezinfekcija dvorana. Za online nastavu koristimo MS Teams i Merlin. Moramo biti spremni prilagoditi se različitim izazovima koji su pred nama.  

Vjerujemo da ćete biti odgovorni te se uspješno čuvati od zaraze koronavirusm, ali s optimizmom i entuzijazmom započeti novu akademsku godinu.

Nadamo se i skorom oporavku, ali i prilagodbi turizma u okruženju novoga normalnog, kojoj i mi kao akademska zajednica moramo doprinijeti. Svaku krizu treba promatrati kao izazov, stoga u vremenu koje je pred nama treba otkrivati nove prilike za razvoj odgovornoga i održivoga turizma, te nuditi nove, autentične priče i na njima graditi inovativne turističke proizvode tijekom cijele godine. Turizam u Hrvatskoj treba kadrove koji će pored stručnih i digitalnih kompetencija posjedovati i emocionalnu inteligenciju, kadrove koji će poznavati strane jezike, učinkovito djelovati u različitim timovima,  biti kreativni, inovativni, sposobni kritički i analitički razmišljati, etično prosuđivati i nadasve biti društveno odgovorni. Stoga, ulažite u svoje znanje, povećavajte kompetencije i unaprjeđujte Vaše talente!

Mi smo tu zbog vas.  

prof. dr. sc. Sandra Janković, dekanica