02.12.2021. g u Velikoj Vijećnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisana su prva četiri ugovora o financiranju znanstveno-istraživačkih projekata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u okviru projektne  ZIP FMTU linije.

Uz postojeće dosadašnje izvore financiranja znanstveno-istraživačkih projekata, FMTU je od ove akademske godine pokrenulo i ovu, novu liniju projekata, koju Fakultet financira vlastitim sredstvima s ciljem jačanja znanstveno - istraživačkih projektnih aktivnosti i realizacije strateških ciljeva Fakulteta i Sveučilišta.

Radi se o brzom i fleksibilnom sustavu financiranja u okviru kojeg istraživači mogu podnositi prijave svojih znanstveno-istraživačkih projekata svakog neparnog mjeseca u godini.

Ugovore o financiranju prvih ZIP FMTU projekta za razdoblje potpisali su ovi voditelji:

  • Dr. sc. Tanja Fatur Šikić - Utjecaj porezne politike okoliša na održivi razvoj i zeleni rast   
  • Prof. dr. sc. Nadia Pavia - Budući trendovi organizacije turističkog smještaja    
  • Prof. dr. sc. Mislav Šimunić - Odnos kvalitete najvažnijih SEO faktora za rangiranje i pozicije Web site-a hotela u sklopu SERP-a    
  • Doc. dr. sc. Jelena Đurkin- Razvoj autohtone gastronomske ponude u ruralnim područjima: značaj organizacijskog povezivanja ključnih dionika