U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine, u 11:00 sati na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održana je završna prezentacija istraživačkog projekta „Menadžment sportskih doživljaja u funkciji oblikovanja učinkovitih poslovnih modela u slabije razvijenim turističkim destinacijama“ (SPORTBIZMODEL; UIP-2014-09-1214) i njegovih rezultata.

Ovaj trogodišnji znanstveni projekt sa budžetom od 346.266,00 HRK, ostvario je svoj opći cilj u smislu predlaganja učinkovitih poslovnih modela koji će pružateljima usluga sportskog turizma omogućiti da se prilagode trenutnim tržišnim izazovima te, usredotočujući se na pružanje sportskih doživljaja, održe i povećaju svoje tržišne udjele i pozitivne ekonomske učinke.  

Voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Marko Perić prezentirao je glavne rezultate projekta u kontekstu provedenog istraživanja, usavršavanja članova projektnog tima, publiciranja znanstvenih radova i diseminacije u međunarodnom okruženju, te se osvrnuo na ključne izazove u istraživanju sportskih događaja i poslovnih modela i implikacije koje projekt ima za akademsku zajednicu i praksu. 

2018 sportbiz