Info dan projekta Zero Waste Blue održao se u Opatiji, 5. studenog 2019. godine u maloj dvorani Centra Gervais. Grad Opatija kao vodeći partner i organizator ovog Info dana predstavio je projekt koji se provodi već nešto više od godinu dana u suradnji s devet partnera iz Italije i Hrvatske te mnogim drugim dionicima: različitim udrugama, organizatorima sportskih događaja, komunalnim društvima, medijima i sportašima. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je jedan od partnera na projektu.

Voditeljica projekta Zero Waste Blue Neli Nežić predstavila je aktivnosti koje su se provodile te rezultate projekta kojem je cilj bio organizirati održive sportske događaje s minimalnim utjecajem na okoliš. Izv. prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić predstavila je ulogu Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u projektu Zero Waste Blue te Zero Waste platformu 2.0. za sportska događanja. Dalibor Korenić, organizator Hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju, i Vladimir Miholjević organizator biciklističke utrke King of Učka obrazložili su prednosti uvođenja Zero Waste Blue koncepta u sportska događanja te najavili da će i u budućim događajima primjenjivati ovaj koncept i provoditi održive aktivnosti. Na kraju je Zoran Medved, potpredsjednik kluba Ri maraton, informirao sve prisutne o principima i metodama uključivanja osoba s invaliditetom u velika sportska događanja.

Jedan od ciljeva projekta Zero Waste Blue je širenje ideje Zero Waste, kao i zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine. Projektom se razvija zajednički brand pod nazivom Zero Waste Blue koji uključuje postojeća sportska događanja na lokalitetima značajne prirodne i/ili kulturne baštine. Kapitalizacijom rezultata projekta nastojat će se stvoriti novi, zajednički turistički proizvod usmjeren na održive sportske događaje u Italiji i Hrvatskoj.

2019 zw blue 21

2019 zw blue 22