U okviru izbornog kolegija Integrirani sustavi upravljanja na četvrtoj godini preddiplomskog studija Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu i Menadžment održivog razvoja 10. ožujka 2021 održano je gostujuće predavanje gosp. Olivera Brajkovića, voditelja Odjela revizije i standardizacije iz Valamar Riviera d.d..

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potiče studente da teoretska znanja stečena na Fakultetu dopune i praktičnim znanjima. Predavanja stručnjaka iz prakse u okviru ovog kolegija daju studentima širi uvid u sustave upravljanja koje je moguće implementirati u poslovne sustave u hotelijerstvu.

Poseban naglasak stavljen je na  integraciju sustava upravljanja kvalitetom, održivim poslovanjem i zaštitom zdravlja i sigurnosti u skladu s normama ISO 9001:2015,  ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018 na primjeru Valamar Riviera d.d.. i benefite koji se  osiguravaju njihovom primjenom.

Važan aspekt poslovanja hotelijerstva u novonastalim uvjetima su sustavi koji su povezani sa sigurnošću i zaštitom zdravlja gostiju i zaposlenika.  U tom je kontekstu predstavljen “V Health & Safety“  program koji uključuje  zdravstvene, sigurnosne i ekološke standarde.

gost predavac oliver brajkovic