27. jubilarno znanstveno-stručno savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista Ekonomska politika Hrvatske u 2020. i Dan studenata Ekonomskih fakulteta održalo se od 06. do 08. studenog 2019. godine u Opatiji.

Zadnji dan savjetovanja bio je posvećen razgovoru i dijalogu sa studentima na temu „Na raskrižju…. kako dalje“.

Kao panelistica u raspravi sudjelovala je naša studentica diplomskog studija Karla Keča. Studenti su raspravljali o projektu Internacionalizacije, inovacija i akreditacije hrvatskih sveučilišta: primjer Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Isto tako su raspravljali o mogućnostima zaposlenja, znanjima i vještinama koje potrebne za suvremene poslovne izazove, ali i problemu iseljavanja mladih ljudi te  načinima kako ih zadržati u Hrvatskoj.

U radu savjetovanja sudjelovali su osim studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, i Ekonomski fakultet u Osijeku, Ekonomski fakultet u Rijeci, Ekonomski fakultet u Splitu, Ekonomski fakultet u Zagrebu,  Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Pula, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za poslovnu ekonomiju Sveučilišta Sjever te ostale obrazovne ustanove.

Savjetovanje se održalo pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

2019 drustvo ekonomista 1

2019 drustvo ekonomista 2

2019 drustvo ekonomista 3