Temeljem dosadašnjih dobrih odnosa između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, 2019. godina proglašena je godinom hrvatsko-kineske kulture i turizma. Riječ je o razvoju partnerstva na području kulture i turizma koje Republika Hrvatska preuzima kao prva od zemalja srednje i istočne Europe organizacijom niza kulturno-umjetničkih i turističkih programa.

Tom prilikom, a nakon održanog devetog poslovnog Foruma zemalja srednje i istočne Europe i Kine (16+1) u Dubrovniku, na kojem se okupilo 1000 poduzetnika iz Kine i 16 europskih zemalja Fakultet je posjetila delegacija grada Changzhou, pokrajine Hebei iz Narodne Republike Kine.

Delegaciju je predvodio gospodin Tian Yongbin, zamjenik direktora Industrijskog parka grada Cangzhoua  u pratnji sa  suradnicima: g. Lianming Yang, g. Adams Liu, g. Sun Linhe i g. Tian Huan.

Na zajedničkom sastanku dekanica prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana predstavila je aktivnosti Fakulteta i buduće razvojne projekte. Tijekom sastanka i u obilasku Fakulteta razmotrene su mogućnosti buduće zajedničke poslovne suradnje.

2019 kina 1

2019 kina 2