3. studenog 2019. godine na Sveučilištu West London u Londonu tri studentice diplomskoga studija Iva Breulj, Ivana Prižmić i Antonija Škravan, a pod mentorstvom prof. dr. sc. Sandre Janković predstavljale su naš Fakultet na natjecanju STR-a – Europe Student Market Study Competition. Radi se o natjecanju timova studenata hotelijerstva, kojima STR, američka kompanija specijalizirana za benchmarking u hotelijerstvu, daje na raspolaganje podatke o poslovanju hotela u različitim destinacijama, a temeljem kojih studenti moraju napraviti prezentaciju i na natjecanju odgovarati na pitanja.

Na natjecanju su sudjelovali timovi iz SAD-a, UK-a, Francuske, Nizozemska i Filipina. Boravak studenata bio je financiran sredstvima La Fondation pour la Formation Hoteliere.

Dojmovi studenata:

Sudjelovanje na navedenom natjecanju nadmašilo je sva naša očekivanja, posebice što nismo imale iskustva s natjecanjima na europskoj razini koja zahtijevaju prezentiranje na engleskom jeziku. Cjelokupno iskustvo natjecanja, od obrađivanje podataka i prezentiranja našega rada do slušanja prezentacija drugih natjecatelja, pružilo nam je brojna znanja i vještine na kojima smo neizmjerno zahvalne. Dok smo analizirale pojedinačne čimbenike, istovremeno smo učile zaključivati, povezivati i stvarati cjelokupnu sliku tržišta s uzročno-posljedičnim vezama. Naime, osim teorijskoga i aplikativnoga znanja, stekle smo brojna nova poznanstva i to ne samo iz Europe, nego čak i svijeta. Ovim svojim boravkom na STR natjecanju između ostalog smo dokazale da se studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija mogu ravnopravno boriti i konkurirati studentima renomiranih svjetskih sveučilišta iz područja turizma i hotelijerstva.

Naposljetku, željele bismo se zahvaliti što nam je Fakultet pružio mogućnost sudjelovanja na takvom velikom natjecanju i priliku da doživimo nešto više od klasičnog obrazovanja. Nakon ovog iskustva, s većim samopouzdanjem, odvažit ćemo se sudjelovati na sličnim natjecanjima pri čemu ćemo svugdje svoja novousvojena znanja nositi. Također, ovom bismo prilikom potaknule druge studente da se odluče napraviti sličan korak dalje i uključe se u natjecanja iz različitih sfera kojima će se diferencirati od ostatka i napraviti dobre poslovne temelje za svoju budućnost.