Obzirom da je nakon provedenih Erasmus natječaja za studentsku mobilnost u 2019./2020. ostalo neutrošenih sredstava, Sveučilište u Rijeci ima trajno otvoren natječaj za mobilnosti u svrhu Erasmus stručne prakse (https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/).

U utorak, 19.11.2019 od 10.00 do 12.00 u prizemlju fakulteta UNIRI Ured za mobilnost održati će Erasmus info dan na kojemu studenti mogu saznati informacije za stručnu praksu, za koju je trenutno trajno otvoren natječaj.

Detaljne informacije o postupku prijave mobilnost na FMTU pogledati: https://www.fthm.uniri.hr/medunarodna-suradnja/odlazna-mobilnost/studenti-erasmus.

Za detaljnija pojašnjenja postupka prijave na mobilnost javiti se izv. prof. dr. sc. Goranu Karanoviću.

Ured za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci je 2. listopada 2019. u zgradi Građevinskoga fakulteta organizirao Dan dobrodošlice (Erasmus Welcome Day) za dolazne Erasmus studente koji su došli na studijski boravak na naše Sveučilište. Ovo je deveta godina zaredom kako Sveučilište u Rijeci ugošćuje strane studente.

U zimskom semestru 2019./2020. na Sveučilištu u Rijeci studirat će 143 Erasmus studenta na 11 sastavnica. Ponosni smo što možemo istaknuti da će najveći broj dolaznih studenata, njih čak 39, studirati upravo na našem Fakultetu – Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Detaljnije: https://uniri.hr/vijesti/welcome-day-za-dolazne-erasmus-studente/

 

viber image 2019 10 01 13 45 57

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu član je CEEPUSOVE-ovih mreže Amadeus koju koordinira WU Wien (Austrija) i „Education without frontiers“, koju koordinira University of Applied Sciences Burgenland (Austrija). U skupu navedenih mreža (network mobility) Fakultet je osigurao sljedeće kvote odlaznu mobilnost FMTU nastavnoga osoblja za akademsku godinu 2019/2020:

  • University of Sarajevo, School of Economics and Business, BIH (1 nastavnik/suradnik)
  • Cracow University of Economics, Faculty of Economics and International Relations, Poland (1 nastavnik/suradnik)
  • Warsaw School of Economics, Collegium of World Economy, Institute of International Management and Marketing, Poland (1 nastavnik/suradnik)
  • University of Belgrade, Faculty of Economics, Business Economics and Management, Serbia (1 nastavnik/suradnik)

Tim povodom otvara se POZIV ZA PRIJAVU FMTU NASTAVNOGA OSOBLJA NA MOBILNOST U OKVIRU CEEPUS PROGRAMA MOBILNOSTI U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020..

Tekst Poziva

Prijavni obrazac (Application form)

Suglasnost dekanice - draft

U sklopu prvoga kruga prijava za CEEPUS mobilnost ostala je neiskorištena kvota za studentsku mobilnost prema University of Economics in Bratislava, Slovačka.

Rok za priijavuje stoga produžen do 23.10.2019 u 12.00 sati.

Napomena: ostale kvote iz natječaja su popunjene!

________________________________________________________________________________________

 

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu član je CEEPUSOVE-ove mreže "Amadesu", koju koordinira WU Wiena (Austrija) i „Education without frontiers", koju koordinira University of Applied Sciences Burgenland (Austrija). U skupu navedenih mreža otvorene su prijave na FMTU za sljedeće stipendije studenata za akademsku godinu 2019./2020. (LJETNI SEMESTAR) . 

PRIJAVE SE PRIMAJU od ponedjeljka, 7.10.2019 do nedjelje, 13.10.2019.

Detaljnije:  

Tekst Natječaja - CEEPUS 2019_2020

Application form

Izjava - samo za studente koji su u 2019/2020 dobili Erasmus stipendiju

 

 

Na Fakultetu se po drugi puta od 15. do 19. srpnja 2019. godine organizira ljetna škola ELESS 2019 – European Law and Economy Summer School. Ljetna škola organizirana je u suradnji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu a uz potporu Zaklade Hanns-Seidel. Riječ je o programu cjeloživotnog obrazovanja nastalom u suradnji dvije sastavnice Sveučilišta u Rijeci te uključuje interdisciplinarni pristup proučavanju Europske unije u području prava i ekonomije.