Dragi korisnici,

ovaj mjesec Vam preporučamo nekoliko noviteta u fondu Knjižnice koji bi Vas mogli zainteresirati.

Procesi u prehrambenoj industriji : s osnovama prehrambenog inženjerstva / Tomislav Lovrić

Knjiga je ponajprije namijenjena polaznicima dodiplomskih i poslijediplomskih studija iz prehrambene tehnologije, ali i stručnjacima u prehrambenoj industriji. Objašnjava pojmove i procese koji se odvijaju u prehrambenoj tehnologiji.

 

Kako uživati u piću / Victoria Moore

U posljednjih nekoliko desetljeća postali smo jako sofisticirani i obrazovani u vezi hrane, ali kao da ne obraćamo pozornost na to što pijemo. U ovoj nevjerojatno nadahnjujućoj knjizi Victoria Moore uspostavila je pravi balans i pokazala nam što i kada piti.

 

Personal brand management : marketing human value / Talaya Waller

Ovaj naslov istražuje osobni branding kao ekonomski alat za poslovni uspjeh i ekonomski rast. Pruža upute za profesionalce kako upravljati osobnim brandingom strateški, efikasno i konzistentno. Analizirani su primjeri suvremenih figura poput Baraca Obame, Elona Muska, Dwayne The Rock Johnsona , Jeffa Bezosa i Oprah Winfrey.

Dragi korisnici,

Još jedan probni pristup koji će trajati dva mjeseca od 1.11.-31.12. nam omogućava Ingenta.

Pristup će biti omogućen preko IP adrese Fakulteta. Imati ćemo pristup na 21 Henry Stewart časopis iz područja menadžmenta i poslovanja te Ingenta zbirci.

Časopisi su iz područja marketinga, financija, menadžmenta, nekretnina i digitalnog poslovanja.

Ako imate kakvo pitanje slobodno se javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

Dragi korisnici,

slijedeći mjesec (3.11.-1.12.) imamo omogućen probni pristup Euromonitor Passport.

Euromonitor Passport omogućuje

  • interaktivnu analizu podataka i vizualne alate, 
  • materijale za učenje,
  • strateško planiranje
  • ekonomska analiza,
  • industrijski benchmarking,
  • predviđanja tržišta.

Pristup je omogućen na dva način: preko IP adrese fakulteta i udaljeni pristup od kuće. 

Ukoliko želite koristiti sadržaje Euromonitora od kuće potrebno je poslati e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa slijedećim podacima:

Ime i prezime, službeni fakultetski e-mail (@fthm.hr).

Za sva pitanje se možete obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Obavještavamo vas da će se u listopadu održati dvije online radionice na temu korištenja platforme Statista. Statista omogućava pristup i preuzimanje više od 1.5 milijuna statistika, prognoza, dosjea, izvještaja i grafika u okviru 80.000 različitih tema podijeljenih u 170 multidisciplinarnih kategorija.

Sudionici radionica imat će priliku čuti više informacija o samoj platformi, o značajkama i alatima sa svrhom praktične podrške u provođenju istraživanja, različitim izvorima i vrstama podataka koje platforma sadrži i kako ih koristiti ovisno o namjeni te mogućnostima pretraživanja i pronalaženja relevantnih podataka i publikacija.

Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje, a prijaviti se možete na sljedećim poveznicama:

Utorak, 19. listopada 2021. – Statista Overview

Četvrtak, 21. listopada 2021. – Global Consumer Survey   

U mjesecu listopadu (od 4.10.) našoj ustanovi je omogućen besplatan probni pristup SAGE Camusu preko IP adrese Fakulteta.

Sage Campus je proizvod digitalne knjižnice SAGE-a koji omogućava podučavanje i učenje različitih znanstvenih vještina.

Predavanja su podijeljene u 4 kategorije:

  • Data literacy (podatkovna pismenost),
  • Research skills (istraživačke vještine),
  • Data science skills (vještine znanstvenih podataka),
  • Getting published (kako objaviti rad).

Brošura i svi smjerovi

Unutar svake kategorije imate zasebne potkategorije te možete birati što Vas zanima, a izbor je velik. Dostupno je 27 zasebnih smjerova od osnova Pythona do učenja diseminacije informacija te analize istraživačkih podataka. Sadržaj je osmišljen da bude interaktivan i da omogući praktičnu primjenu naučenih znanja. Po završetku svakog smjera se dobije i potpisani Sage certifikat.

Registracija na Sage Campus

Korisnički vodič 

Za sva pitanja obratite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.