Izašao je 2. broj volumena 28 časopisa Tourism and hospitality managment. Broj je u cjelosti dostupan on-line

U ovome broju možete pročitati slijedeće:

Članci 

Theodoros Stavrinoudis, Christos Kakarougkas, Chrysoula Vitzilaiou

 
Walaiporn Rewtrakunphaiboon, Yothin Sawangdee
 
Echo Perdana Kusumah, Ratih Hurriyati, Disman Disman, Vanessa Gaffar
 
 
Manuel Alejandro Ibarra-Cisneros, Juan Benito Vela-Reyna, Eric Israel Ríos-Nequis
 
 
Amin Sokhanvar
 
 
Imas Chandra Pratiwi, Santi Novani
 
 
Aswin Sangpikul
 
Aslinda Mohd Shahril, Yuhanis Abdul Aziz
 
Le Vinh Nguyen, Jarrod Haar, Roy Smollan
 
Kubra Asan, Emre Ozan Aksoz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dragi naši studenti, za mnoge od Vas se studiranje približava kraju i za prijavu obrane morate priložiti i Potvrdu o nedugovanju od Knjižnice.

Prije nego Vam Knjižnica izda Potvrdu vaša je odgovornost da vratite svu posuđenu građu i da podmirite zakasnine ukoliko ih imate.

Za sva moguća pitanja slobodno nam se javite putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na telefonski broj 051/294-751.
Podsjećamo i da je ljetno radno vrijeme Knjižnice je od 8 -15:30 sati

 

32 Returning Library Books Illustrations & Clip Art - iStock

Poštovani korisnici,

ljetno radno vrijeme knjižnice je sljedeće:

20.6.-30.6. -  skraćeno radno vrijeme od 8 do 17 h

1.7.-31.7. - skraćeno radno vrijeme od 8 do 15 i 30 h

Discovery servis Summon koji će zamijeniti dosadašnju platformu EBSCO Discovery Service (EDS) dostupan je za korištenje na naslovnici Portala e-izvori.

Korištenjem jednog polja za pretraživanje putem discovery servisa Summon moguća je objedinjena pretraga svih dostupnih pretplaćenih e-izvora u nacionalnoj licenci, e-izvora dostupnih na pojedinim hrvatskim sveučilištima, e-izvora u otvorenom pristupu, a u skorašnjem vremenskom roku i skupnog digitalnog repozitorija Dabar.

Prednosti objedinjenog pretraživanja putem discovery servisa su jednostavniji i brži pronalazak relevantnih rezultata, veća vidljivost i dostupnost cjelovitog teksta u raznim e-izvorima, dostupnost kontakta za korisničke upite te informacija o mogućnostima međuknjižnične posudbe na jednom mjestu i slično.

Platformu Summon mogu koristiti svi članovi hrvatske znanstvene i akademske zajednice – nastavnici, zaposlenici i studenti, a korištenje je omogućeno direktno s računala u javnim ustanovama u sustavu znanosti i visokog obrazovanja RH, kao i upisom AAI@EduHr elektroničkog identiteta putem proxy poslužitelja na glavnom izborniku Portala e-izvori u svrhu pretraživanja izvan ustanova.

Pristup Summonu je dostupan na Portalu elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu te na mrežnim stranicama pojedinih sveučilišnih knjižnica i Instituta Ruđer Bošković.

Molimo da nam svaku primjedbu, prijedlog ili komentar na funkcionalnost Summona javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 01 6164 172.

Dragi korisnici,

ovaj mjesec Vam preporučujemo nekoliko novih naslova u fondu Knjižnice koji bi Vas mogli interesirati.

Gender and Tourism: Challenges and Entrepreneurial Opportunities: Valeri,  Marco, Katsoni, Vicky: 9781801173230: Books: Amazon.com

Gender and tourism: challenges and entrepreneurial opportunities - Marco Valeri and Vicky Katsoni (ur.)

Zbirka je strukturirana u dva dijela, pri čemu prvi dio okuplja poglavlja koja analiziraju ključne čimbenike ženskog poduzetništva u turističkom sektoru, sudjelovanje žena na vodećim pozicijama u donošenju odluka u cijelom svijetu, potencijal razvoja ženskog poduzetništva u globalnom i lokalnom uvjeti i glavni inhibitori njihove nedovoljne zastupljenosti na glavnim menadžerskim ključnim pozicijama. Drugi dio uključuje poglavlja koja istražuju, kroz značajne studije slučaja, koji je najprikladniji model upravljanja i upravljanja za implementaciju u kontekstu roda i turizma.

 Standout Virtual Events: How to create an experience that your audience  will love: Scott, David Meerman, Manafy, Michelle: 9798687949477: Books -  Amazon

Standout virtual events : how to create and experience that your audience will love - Meerman Scott, David

Bilo da ste iskusan organizator događaja, govornik koji prelazi na virtualne događaje ili samo pokrećete svoj prvi događaj, ovaj vodič će vas opremiti sa svime što vam je potrebno za održavanje sjajnog virtualnog događaja.

 

Computing Essentials 2021 28, O'Leary, Timothy, eBook - Amazon.com

Computing essentials 2021 : making IT work for you : introductory - O'Leary, Daniel A.

Cilj 28. izdanja Computing Essentials je pružiti studentima uvodno razumijevanje pojmova potrebnih za uspjeh i usaditi uvažavanje učinka informacijske tehnologije na ljude, privatnost, etiku i naše okruženje.