Poštovani korisnici,

Radno vrijeme knjižnice FMTU do 24. srpnja je slijedeće:

                                 Radno vrijeme
Ponedjeljak  8 - 15
Utorak  8 - 15
Srijeda  9 - 17
Četvrtak  8 - 15
Petak  8 - 15

 

 

Svim studentima i zaposlenicima Fakulteta ostaje na raspolaganju i mogućnost naručivanja građe putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Čitaonica je otvorena za korištenje. 

 

 

Dragi korisnici,

svi koji niste u mogućnosti fizički vratiti knjige u knjižnicu možete knjige poslati poštom na adresu: 

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu - Knjižnicap.p. 97, 51410 Opatija.

Napominjemo da studenti trebaju vratit sve knjige prije obrane završnih i diplomskih radova.

Za vraćene knjige nećemo naplaćivati zakasnine.

Za dodatna pitanja možete se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dragi korisnici, obavještavamo vas da je Taylor & Francis za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvorio probni pristup na zbirku od 120.000 e-knjiga koje obuhvaćaju sva područja znanosti i dostupne su za čitanje online.

Zbirci možete pristupiti putem proxy servera na glavnom izborniku Portala e-izvori, a upute za pretraživanje i druge detalje možete preuzeti ovdje.

Probni pristup omogućen je do 30. lipnja 2020., a u slučaju problema s pristupom obratite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Dragi korisnici, neprofitna udruga Internet Archive za vrijeme trajanja pandemije bolesti COVID-19 pokrenula je novu uslugu, digitalnu knjižnicu nazvanu National Emergency Library koja u svojem fondu čuva 1,4 milijuna digitalnih knjiga.

Navedene su knjige na engleskome jeziku, a mogu se čitati u cijelome svijetu, obuhvaćajući i Hrvatsku. Odabrane se knjige posuđuju na 14 dana, a mogu se čitati na mrežnoj stranici digitalne knjižnice ili preuzeti na računalo u formatu PDF ili ePub.

National Emergency Library spomenutu će uslugu prema dostupnim podatcima pružati dok se ne smiri globalna pandemija koju je izazvala bolest COVID-19.

Internet Archive neprofitna je organizacija sa sjedištem u San Franciscu koju je 1996. godine utemeljio Brewster Kahle. Bavi se održavanjem online knjižnice i arhive mrežnih i multimedijalnih sredstava. Članica je Udruge američkih knjižnica (American Library Association).

 

Dragi korisnici,

omogućili smo vam korištenje baze ScienceDirect od kuće. Knjižnica FMTU ima pristup na četiri značajna časopisa iz turizma: Annals of Tourism Research, Tourism Management, International Journal of Hospitality Management i Journal of Destination Marketing & Management. Sva četiri časopisa pripadaju grupi od 7 najcitiranijih svjetskih časopisa iz područja turizma i ugostiteljstva po bazi Journal Citation Reports.

Da bi uspješno pristupili bazi molimo pratite slijedeće korake.

  • Korak 1 - klik na ScienceDirect i registrirajte se (koristite @uniri.hr mail) 
  • Korak 2 - vratite se na početnu stranicu i na dnu stranice kliknite na Remote access, te upišite @uniri.hr mail koji ste koristili pri registraciji. Dobit ćete aktivacijski e-mail od ScienceDirect-a na @uniri.hr.
  • Korak 3 - pristupite svojem @uniri.hr mail-u, klikom na link ćete aktivirati svoj pristup na daljinu za ScienceDirect

Opširnije upute možete naći na slijedećem linku.

Ukoliko budete imali poteškoća pri spajanju javite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .