Izdavač Wiley će 16. i 17. lipnja 2021. godine od 14h – 18h održati online konferenciju Research Interactions namijenjenu mladim znanstvenicima na početku svoje karijere koji će ovim povodom sa svojim kolegama i međunarodnim stručnjacima imati priliku raspraviti o budućnosti znanstvenog izdavaštva.

Program konferencije će uključivati različite teme:

– Implikacije COVID-19 za znanstvenu komunikaciju i karijeru

– Promjena paradigmi u znanstvenoj komunikaciji

– Znanstvena komunikacija: kako ostvariti šiti utjecaj

– Raznolikost, jednakost i uključenost u istraživačkim zajednicama

– Integritet i ponovljivost istraživanja

– Autorska etika u znanstvenom izdavaštvu

Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje, a detaljnije informacije o konferenciji i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Dragi korisnici,

Izdvojili smo neke od novih naslova koji su dostupni za posudbu u knjižnici:

Makroekonomija 

Knjiga nam odgovara na pitanje kako pridonijeti razumijevanju ponašanja gospodarstva, ukazati na uzroke i posljedice nastajanja temeljnih makroekonomskih problema.

 

Psihologija u menadžmentu

Knjiga koja pomaže menadžerima da učine zaokret u stjecanju znanja i vještina koje su im potrebne u učinkovitijem upravljanju ljudskim i organizacijskim resursima.

 

Kulturna baština kao sastavnica marketinga destinacije

scan0003_2.jpg

Knjiga je po svom sadržaju i metodologiji monografija fokusirana na mjesto i ulogu kulturne, prije svega graditeljske baštine u destinacijskom marketingu, kao i na sam destinacijski marketing, a kao platforma za razradu marketinga baštinske destinacije poslužio je holistički marketing.

 

 

Poštovani korisnici,

Od 1. lipnja zakasnina se naplaćuje po redovnim pravilima (1 kuna po knjizi na dan).

Korisnicima je omogućeno da u prijelaznom razdoblju do 31. svibnja vrate građu u Knjižnicu (osobno ili putem pošte) i za taj period zakasnina im se neće naplatiti. 

Adresa: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu - Knjižnica, Primorska 46 p.p. 97, 51410 Opatija.

Knjižnica je otvorena svaki radi dan od 8 do 17 sati. Za sve ostale usluge i informacije korisnici se mogu obratiti na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sve daljnje informacije o radu Knjižnice mogu se pratiti na mrežnim stranicama Knjižnice.

Izašao je 1. broj volumena 27. časopisa Tourism and hospitality managment. Broj je dostupan on-line

U ovome broju možete pročitati slijedeće:

Članci

Kuan-Yu Chen, Yu-Lun Hsu - DEVELOPING A MODEL OF BACKPACKERS’ EXPLORATORY CURIOSITY

Breno de Paula Andrade Cruz, Susana C. Silva, Steven Dutt Ross - THE SOCIAL TV PHENOMENON AND FAKE ONLINE RESTAURANT REVIEWS
 
 
Sakib Bin Amin, Mahnaz Aftabi Atique - THE NEXUS AMONG TOURISM, URBANISATION AND CO2 EMISSIONS IN SOUTH ASIA: A PANEL ANALYSIS
 
 

Dragi korisnici,

na repozitoriju DABAR - FMTU možete pronaći digitalizirane naslove. Broj naslova će se povećavati stoga pratite naše obavijesti na stranici od Knjižnice. 

Neki od dostupni naslovi su Trendovi u prehraniKontroling : priručnik za vježbe i seminareKoncepcija i strategija razvoja u turizmu : sustav i poslovna politikaKlimatske promjene i turizamGospodarenje energijom u turizmu te Menadžment turističke organizacije i destinacije.

Cjelokupan popis monografija/knjiga na DABRU.

Podsjećamo da za većinu naslova (posebice ocjenskih) koji su na DABRU morate biti logirani elektroničkim podacima.