Ispis

O CIS-u

Na inicijativu Pučkog otvorenog učilišta Zabok i Krapinsko-zagorske županije, Pučko otvoreno učilište Zabok je početkom 2000. godine proslijedilo pismo namjere za otvaranjem dislociranog Centra izvanrednog studija u Krapinsko-zagorskoj županiji, u gradu Zaboku za potrebe razvoja kontinentalnog turizma na području Krapinsko-zagorske županije i kontinentalnog dijela Hrvatske.

U mjesecu lipnju 2000. godine uslijedile su i prijave za razredbeni postupak, a u mjesecu srpnju 2000. godine upisana je prva generacija od 150 studenata na prvu godinu izvanrednog sveučilišnog četverogodišnjeg studija.

Studij je svečano otvoren 03. studenog 2000. godine. Nastava se na početku realizirala u prostorijama Doma obrtnika u Zaboku, ul. Matije Gupca bb.

Prostorno pitanje u potpunosti je riješeno je do kraja veljače 2001. godine, te je 08. ožujka 2001. godine nastava premještena u prostorije u Upravnoj zgradi „Regeneracije“ d.d. Zabok, K. Š. Đalskog 4, Zabok.Nastava se i dan danas odvija u tim prostorima.

Prostori su opremljeni odgovarajućim dvoranama, kabinetima, informatičkim kabinetom, knjižnicom i uredom za studente.

Studenti/ce koji studiraju u dislociranom Centru studija Zabok su sa područja Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Grada Zagreba, Varaždinske i Međimurske županije, Karlovačke županije, a jedan manji dio studenata studira u Zaboku i iz drugih županija.