Ispis

Događaji SZ FMTU u proteklom semestru

.

Dragi studenti, 

od početka proteklog semestra krenuli smo s mnogobrojnim organiziranjama svakojakih događaja koji se tiču direktno Vas, naših FMTU-ovca! :) Od početka listopada 2016. redovito smo se sastajali i planirali kako da Vam uljepšamo te jesensko-zimske akademske dane, i kontemplirali kako na najljepši način organizirati Vaše slobodne minute i predahe od silnih ispita...  Vjerujemo da smo u tome i uspjeli, odazvali ste se u velikom broju što nam puno znači, i Vaše lijepe riječi i dojmovi su nam dali poticaj da se i dalje trudimo u izradi evenata za Vas! :) 
Počeli smo sa jednim zanimljivim događajem, gostovali smo u gradu Šibeniku 3 dana, od 28. do 30. listopada, kao sudionici na 2. IMTHS susretu - Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva. Tridesetak naših studenata uživalo je u sudjelovanju, događaj je prošao uz super dojmove i odličnu organizaciju cjelokupnog putovanja, a naša futsal ekipa je osvojila drugo mjesto! Na kongresnom panelu dominirala je tema kulture i odnosa s javnošću u turizmu s kojom su se naši studenti dodatno upoznali prisustvovanjem, a nije ni nedostajalo vremena za dodatno upoznavanje grada Šibenika. Uz pomoć i pratnju vodiča, naši studenti posjetili su nedavno renoviranu i obnovljenu tvrđavu Barone, upoznali skrivene uličice grada, uživali u ljepotama prirodnih bogatstva NP Krke, te moramo napomenuti i predivan doček naših studenata na otvaranju samog kongresa održanog u HNK Šibenik sa zanimljivim programom. 
Nastavili smo s Brucošijadom 2016., eventom koji su mnogi brucoši nestrpljivo dočekali, a i Vi malo stariji! ;) Samostalno smo ju organizirali u Caffe baru "Galija" u Opatiji. Zabava s ciljem pobližeg upoznavanja naših studenata protekla je u najboljem redu, velik broj Vas je došao, a koliko je dobro bilo pokazuje to da su studenti otišli tek u ranim jutarnjim satima. :) Glazbeno su nas popratili bend Acoustic Life i DJ Alen G, a studentima su se osigurale razne pogodnosti...
Od 25. do 27. studenog krenuli smo dalje s našim eventima, te smo se tada zaputili za Novi Sad u Srbiji, s ciljem posjete 3. MEKST kongresa - Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva. Kongres su posjetili mladi iz 15 zemalja, a kako im je bilo možete pogledati u aftermovie-ju.
Nismo dugo čekali s organiziranjem novih evenata, te smo 8. prosinca kreirali i isplanirali Humanitrano sportsko natjecanje na kojem smo skupljali sredstva za Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu! Event je bio vrhunac našeg prikupljanja sredstava za Dječji dom, budući da su naši marljivi studenti velika srca donirali kroz gotovo čitav prosinac darove za djecu iz Lovrana. Prikupili smo velik iznos novčanih sredstava kako bi se djeci osigurale i najmanje želje za Božić. Ponosni smo na ovaj event, te ga gledamo kao sam početak tradicije. :) Zahvaljujemo svim studentima koji su tog dana za njih igrali rukomet, a to su primarno dečki s našeg Fakulteta te s Ekonomskog u Rijeci. :)

Naša priča tu ne staje, i dalje širimo svoje evente, ovaj put internacionalno, te smo tako za Vas pripremili jedno posebno putovanje koje će se održati od 18. do 24. veljače 2017. godine, netom prije početka narednog semestra. :) Posjetiti ćemo primarno gradove Prag i München, uz posjete mjestima Plzen, Nürnberg i Salzburg. Naravno, cilj putovanje je edukativnog tipa, 50-ak naših studenata uz vođenje turističkog pratitelja, posjetiti će jedne od najvećih i najpoznatijih turističkih sajmova ne samo u Europi već i šire, a to su Incheba Expo Holiday Fair u Pragu, te f.re.e. sajam u Münchenu! Radujemo se ovom višednevnom putovanju, a kako nam je bilo moći ćete saznati nešto kasnije... :) Do tada, prelistaj slike naših proteklih evenata, i drugi put sudjeluj i ti! :) 

Vaš SZ FMTU

imths
Posjet NP Krka na 2. IMTHS susretu

mekst
3. MEKST u Novom Sadu

brucošijada 2016

Brucošijada 2016. 

15370100 1147787528602700 1623976407965331566 o
Humanitarni sportski event za Dječji dom Lovran - pobjednička ekipa