Ispis

ERASMUS+ projekt FALINAR - Iskustva naših studenata

.

U sklopu projekta FALINAR od strane ERASMUS+, održan je intenzivni tečaj naziva: "Proizvodnja jezičnog online tečaja i njegovo korištenje u struci turističkog menadžmenta".
Naši kolege s 3. akademske godine, Ante Burum i Matija Šumečki, sudjelovali su na tečaju koji se održao od 20. veljače do 04. ožujka 2017. u gradu Erfurtu u Njemačkoj. 

Koordinator tečaja bio je TUKE (Tehničko sveučilište u Košicama, Slovačka), dok su partneri projekta bili: 
1. IIK Institut za interkulturalnu komunikaciju (Institut für Interkulturelle Kommunikation e. V.), Njemačka, 
2. Odsjek za germanistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci, te
3. Bios Life Long Learning Centre, Cipar.

Polaznici tečaja, osim naših kolega studenata, bili su i studenti s Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci, studenti iz Nikozije na Cipru te studenti iz Košica, Slovačke. Ciljevi tečaja su bili: 

  • razvoj komunikacijskih vještina na njemačkom jeziku u turizmu s posebnim osvrtom na aspekte medicine, sigurnosne politike i održivog turizma
  • osposobljavanje studenata za efikasnije korištenje mogućnosti europskog gospodarskog prostora u području turizma
  • korištenje materijala izrađenih za online tečaj Falinar (rad s internetskom platformom)
  • doprinos cjeloživotnom obrazovanju i stručnom osposobljavanju i usavršavanju u svrhu osiguravanja kvalitete za zapošljavanje u europskom sektoru

Tečaj se odvijao u prostorima Instituta za interkulturalnu komunikaciju u Erfurtu pod vodstvom stručnjaka instituta, te je grupa bila sačinjena od 15 polaznika. Svakodnevno su imali održanu interaktivnu nastavu od 5 sati koja je uključivala kvizove, rad u grupama, različite zadatke koji su uključivali istraživanja, anketiranja i slično. U okviru tečaja bio je i organiziran obilazak kulturno- znanstvenih središta i regije, u vidu terenske nastave obilaskom gradova Jene i Weimara, sve s ciljem pobližeg upoznavanja s njemačkom kulturom i civilizacijom s interkulturalnog aspekta.

Kolege su s nama podjelili i osobne dojmove, te kažu: "Od sudjelovanja na tečaju imali smo velika očekivanja, prije svega u vidu poboljšanja govornih i pisanih vještina. No,  tečaj je nadmašio naša očekivanja jer smo pored gore navedenih vještina obogatili naše znanje iz opće kulture kroz nova poznanstva i prijateljstva. Kulturalna raznolikost polaznika tečaja obogatila je u svakom pogledu naše znanje i senzibilizirala nas za druge kulture i jezike. Za nas je ovo bilo jedno iskustvo gdje smo spojili ugodno s korisnim, te vjerujemo kako će nam stečena znanja i vještine biti od koristi i u budućem životu."

Nadamo se da će još naših studenata imati priliku i mogućnosti krenuti Antinim i Matijinim stopama, a do tada možemo pogledati slike s njihovog sudjelovanja... 


falinar 1


falinar 3

falinar 2

Ispis

Događaji SZ FMTU u proteklom semestru

.

Dragi studenti, 

od početka proteklog semestra krenuli smo s mnogobrojnim organiziranjama svakojakih događaja koji se tiču direktno Vas, naših FMTU-ovca! :) Od početka listopada 2016. redovito smo se sastajali i planirali kako da Vam uljepšamo te jesensko-zimske akademske dane, i kontemplirali kako na najljepši način organizirati Vaše slobodne minute i predahe od silnih ispita...  Vjerujemo da smo u tome i uspjeli, odazvali ste se u velikom broju što nam puno znači, i Vaše lijepe riječi i dojmovi su nam dali poticaj da se i dalje trudimo u izradi evenata za Vas! :) 
Počeli smo sa jednim zanimljivim događajem, gostovali smo u gradu Šibeniku 3 dana, od 28. do 30. listopada, kao sudionici na 2. IMTHS susretu - Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva. Tridesetak naših studenata uživalo je u sudjelovanju, događaj je prošao uz super dojmove i odličnu organizaciju cjelokupnog putovanja, a naša futsal ekipa je osvojila drugo mjesto! Na kongresnom panelu dominirala je tema kulture i odnosa s javnošću u turizmu s kojom su se naši studenti dodatno upoznali prisustvovanjem, a nije ni nedostajalo vremena za dodatno upoznavanje grada Šibenika. Uz pomoć i pratnju vodiča, naši studenti posjetili su nedavno renoviranu i obnovljenu tvrđavu Barone, upoznali skrivene uličice grada, uživali u ljepotama prirodnih bogatstva NP Krke, te moramo napomenuti i predivan doček naših studenata na otvaranju samog kongresa održanog u HNK Šibenik sa zanimljivim programom. 
Nastavili smo s Brucošijadom 2016., eventom koji su mnogi brucoši nestrpljivo dočekali, a i Vi malo stariji! ;) Samostalno smo ju organizirali u Caffe baru "Galija" u Opatiji. Zabava s ciljem pobližeg upoznavanja naših studenata protekla je u najboljem redu, velik broj Vas je došao, a koliko je dobro bilo pokazuje to da su studenti otišli tek u ranim jutarnjim satima. :) Glazbeno su nas popratili bend Acoustic Life i DJ Alen G, a studentima su se osigurale razne pogodnosti...
Od 25. do 27. studenog krenuli smo dalje s našim eventima, te smo se tada zaputili za Novi Sad u Srbiji, s ciljem posjete 3. MEKST kongresa - Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva. Kongres su posjetili mladi iz 15 zemalja, a kako im je bilo možete pogledati u aftermovie-ju.
Nismo dugo čekali s organiziranjem novih evenata, te smo 8. prosinca kreirali i isplanirali Humanitrano sportsko natjecanje na kojem smo skupljali sredstva za Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu! Event je bio vrhunac našeg prikupljanja sredstava za Dječji dom, budući da su naši marljivi studenti velika srca donirali kroz gotovo čitav prosinac darove za djecu iz Lovrana. Prikupili smo velik iznos novčanih sredstava kako bi se djeci osigurale i najmanje želje za Božić. Ponosni smo na ovaj event, te ga gledamo kao sam početak tradicije. :) Zahvaljujemo svim studentima koji su tog dana za njih igrali rukomet, a to su primarno dečki s našeg Fakulteta te s Ekonomskog u Rijeci. :)

Naša priča tu ne staje, i dalje širimo svoje evente, ovaj put internacionalno, te smo tako za Vas pripremili jedno posebno putovanje koje će se održati od 18. do 24. veljače 2017. godine, netom prije početka narednog semestra. :) Posjetiti ćemo primarno gradove Prag i München, uz posjete mjestima Plzen, Nürnberg i Salzburg. Naravno, cilj putovanje je edukativnog tipa, 50-ak naših studenata uz vođenje turističkog pratitelja, posjetiti će jedne od najvećih i najpoznatijih turističkih sajmova ne samo u Europi već i šire, a to su Incheba Expo Holiday Fair u Pragu, te f.re.e. sajam u Münchenu! Radujemo se ovom višednevnom putovanju, a kako nam je bilo moći ćete saznati nešto kasnije... :) Do tada, prelistaj slike naših proteklih evenata, i drugi put sudjeluj i ti! :) 

Vaš SZ FMTU

imths
Posjet NP Krka na 2. IMTHS susretu

mekst
3. MEKST u Novom Sadu

brucošijada 2016

Brucošijada 2016. 

15370100 1147787528602700 1623976407965331566 o
Humanitarni sportski event za Dječji dom Lovran - pobjednička ekipa 


 

Ispis

Poziv na Zelenu čistku

.

Poštovani kolege studenti, 

ususret domaćinstvu Europskih sveučilišnih igara, g. rektor i g. gradonačelnik pozivaju Vas da se odazovete akciji Zelena čistka koja će usprkos odgode u nekoliko navrata, naposlijetku ipak biti održana ovu subotu, 18. lipnja 2016. s početkom u 9 sati u Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Grad Rijeka i KD Čistoća već su pregledali lokaciju i utvrdili zone na kojima će djelovati grupe volontera za čišćenje. Potrebno je uzeti prikladnu obuću, a vremenska prognoza obećava stabilno i lijepo vrijeme.

Gospodin rektor upućuje Vam zamolbu i poziv da se pridružite ovoj akciji i dadete svoj doprinos.

Budite dio ove hvalevrijedne eko akcije!

Vaš Studentski zbor FMTU

Zelena Čistka

 

Ispis

Apel studentima za izbore- Studentski izbori 2016.

.

Poštovani kolege i kolegice, 

kao što ste mogli i primjetiti, posljednjih su se tjedana aktivno odvijali izbori za sve studente koji bi htjeli postati članovima Studentskog zbora na bazi sastavnica Sveučilišta u Rijeci.  
Nekolicina naših studenata marljivo je prikupljava sve potrebne potpise i dokumente kako bi upravo oni postali članom Studentskog zbora FMTU.
Naime, u srijedu 25. svibnja 2016. na prostoru zgrade Fakulteta, održati će se javni izbori na kojem ćete moći glasati za kandidate koje želite da Vas predstavljaju u Studentskom zboru.
Kandidati pokrivaju izborne jedinice preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, a na slikama možete vidjeti tko su oni. Također, podržite i svojeg kolegu s 1. godine Brunu Marasovića kao kandidata na bazi Sveučilišta! 

Molim Vas da još jednom budete kolegijalni i odazovete se našem apelu! Ne iziskuje puno truda i vremena, a kandidatima bi mnogo značilo. :)

Unaprijed Vam puno hvala, te se nadamo što većem odazivu.  

kruna1

kruna2

 

  Vaš Studentski zbor FMTU

Ispis

Poziv na volontiranje - sportski event

.

Poštovani kolege studenti, 

pozivamo Vas da ove subote 14. svibnja 2016. prisustvujete na sportskom događaju "MALE IGRE" kao volonter! 

  • Događaj: MALE IGRE
  • Mjesto događaja: Slatina u Opatiji; u slučaju kiše – Sportska dvorana Marino Cvetković
  • Vrijeme održavanja 10-12 sati (studenti bi trebali doći u 8 sati radi pripreme samog događaja)
  • Natjecatelji: djeca s područja Opatije i Rijeke – uzrast 6-10 godina
  • Sudionici u programu: gradonačelnik Opatije g. Dujmić, dogradonačelnik Opatije g. Kirigin, uzvanici iz Grada Rijeke te predstavnici Europskih sveučilišnih igara i Sveučilišta
Ukoliko ste zainteresirani za druženje s kolegama i pomoć u organizaciji i provedbi ovog natjecanja, prijavite se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kolegici Dori Župan. Uz prijavu navedite i broj mobitela. 

Vaš Studentski zbor FMTU