Ispis

Održan 24. bijenalni međunarodni kongres Turizam i hotelska industrija

.

U Opatiji se u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, 26. i 27. travnja 2018., održao 24 bijenalni međunarodni kongres Turizam i hotelska industrija na temu „Trendovi i izazovi.“ Svečanom otvorenju Kongresa prisustvovali su ministar turizma Republike Hrvatske, gospodin Gari Cappelli, zamjenica župana Primorsko-goranske županije, gospođa Marina Medarić, direktor Hrvatske turističke Zajednice, mr. sc. Kristjan Staničić, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije, gospodin Josip Zaher i brojni drugi uvaženi gosti.

 

Prvi dan kongresa je bio posvećen direktnom dijalogu s hrvatskim hotelijerima u cilju stvaranja platforme za okupljanje i raspravu o aktualnim problemima hrvatskog hotelijerstva. U okviru panel diskusija vrlo aktualnih tema, Identitet i tradicija u razvojnim procesima hrvatskog turizma i Kako do cjelogodišnjeg poslovanja hotelijera, razvila se konstruktivna diskusija u cilju doprinosa razvoju turizma i ugostiteljstva u cjelovitom gospodarskom razvoju Republike Hrvatske.

Drugoga dana, u okviru znanstvenog dijela kongresa, stotinjak je istraživača predstavilo rezultate istraživanja iz područja turističke politike i destinacijskog menadžmenta, održivog razvoja, kulturnog turizma, marketinga, informacijsko-komunikacijske tehnologije u turizmu i ostalih tema usko vezanih uz turizam i hotelijerstvo. Osim renomiranih hrvatskih istraživača, rezultate istraživanja predstavili su i znanstvenici iz Italije, Poljske, Litve, Austrije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Ove godine, dodanu vrijednost Kongresa činila je svečana inauguracija novih stručnih baza Sveučilišta u Rijeci onim tvrtkama s kojima Fakultet ostvaruje suradnju na području obavljanja stručne prakse studenata.

Galerija slika

 thi2018-a