Ispis

Suradnja HBOR-a i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i HBOR, potpisali su sporazum o suradnji s ciljem uspostavljanja i razvijanja znanstveno-razvojne suradnje.

Efekti uspostavljene suradnje su višestruki, a odnose se na uzajamno pružanje znanstvenih, stručnim, poslovnih i organizacijskih usluga i razmjenu poslovno relevantnih informacija o mogućnostima unapređivanja poslovnih odnosa i suradnje. Osim toga, suradnja potpomaže realizaciju tematskih istraživanja, organizaciju seminara, edukativnih programa i konferencija, okupljanja znanstvenika i stručnjaka te drugih oblika poslovne suradnje u djelatnostima HBOR-a i Fakulteta. U tom smislu, ova suradnja predstavlja realizaciju strateškog opredjeljenja akademske zajednice da bude aktivnim partnerom u poticanju razvitka i označivanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

 

Suradnja dviju institucija započinje održavanjem radionice 7 koraka do kredita, istaknula je Vesna Bartolović, voditeljica Područnog ureda za Primorje i Gorski kotar. Radionica je namijenjena studentima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, s ciljem pružanja osnovnih znanja u razumijevanju procesa traženja i odobravanja kredita kao izvora financiranja i razvoja poslovanja, te razumijevanja analize kreditnog zahtjeva, kao i povećanja financijske pismenosti radi uspješnog samostalnog poslovanja.

Iznimnu važnost Sporazuma potvrdila je i Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, posebno naglasivši učinke suradnje za studente. U pravcu poticanja zapošljivosti studenata, posebice onih pri završetku studija, ovaj sporazum pruža mogućnost za stjecanje novih praktičnih znanja i spoznaja koje doprinose pripremama za tržište rada.