Ispis

Najbolji studenti posjetili BIT – International Travel Exhibition u Milanu, Italiji

.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu već čitav niz godina, potiče trud, zalaganje i što bolje rezultate studenata. U cilju da se najbolji studenti nagrade te da im se omogući stjecanje novih znanja i iskustva Fakultet je za svoje najbolje studente iz Opatije i Zaboka organizirao studijsko putovanje i posjet međunarodnom sajmu BIT – International Travel Exhibitionu u Milanu, Italiji od 11.- 13.02.2018. godine.

Više od trideset godina, BIT je mjesto sastajanja ključnih dionika u turizmu EU i svijeta - donositelja odluka, stručnjaka i kupaca. Studente je primila gđa. Vukelić iz predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu te im podrobnije približila važnost i način rada navedenog predstavništva na talijanskom turističkom tržištu. U sklopu sajma održan je i čitav niz seminara, prezentacija i konferencija o najnovijim trendovima u hotelijerstvu i ugostiteljstvu.

Italija je zemlja sa preko pedeset mjesta UNESCO zaštićene svjetske baštine, više nego ijedan druga, pa su stoga tijekom putovanja studenti osim Milana imali priliku posjetiti i Veronu smještenu u sjevernoj Italiji, regiji Veneto te upoznati njezinu specifičnu turističku ponudu koja privlači svake godine veliki broj domaćih i stranih turista.

2018 Milano