Ispis

FMTU osvojio 2. mjesto na natječaju “Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

.

Ministarstvo turizma RH je polovicom siječnja 2018. godine raspisalo nagradni natječaj “Inovativan budi – turizam ti posao nudi” namijenjen srednjim ugostiteljsko-turističkim školama i visokim učilištima s programima iz područja turizma i ugostiteljstva. 

Tim naziva Turistički vizionari sastavljen od troje redovitih studenata diplomskih studija FMTU: Marijele Begović, Dina Kurtovića i Dore Lazzarich, pod vodstvom više asistentice dr. sc. Jelene Đurkin, prijavio je projekt „Odgovaramo/Dogovaramo (za) budućnost turizma“. Ideja projekta je suradnja s potencijalnim poslodavcima u turizmu na način da isti predlažu konkretne izazove iz poslovanja s kojima se susreću, a studenti ih u formi poslovnih slučajeva istražuju i predlažu rješenja kroz odgovarajuće kolegije u sklopu nastave, te osobno prezentiraju poslodavcima.

Ovaj projekt je osvojio 2. mjesto na spomenutom natječaju i nagradu od 15.000,00 kn namijenjenu studijskom posjetu centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji.

Dobitnicima su nagradu uručili ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, državni tajnik Tonči Glavina i Olivera Shejbal, pomoćnica ministra turizma i to u sklopu manifestacije Dani turizma održane u Splitu 2. veljače 2018. godine.

2018 dani poslova u turizmu