Ispis

Tečajevi stranih jezika za studente FMTU

.

Poštovane studentice i poštovani studenti,

Cjeloživotno obrazovanje postalo je neizostavno u svakoj profesiji, pa tako i u turizmu i ugostiteljstvu. Poznavanje jednog ili više stranih jezika nedvojbeno je jedna od ključnih kompetencija uspješnog djelatnika.

Učenje stranog jezika kontinuiran je proces koji obuhvaća stjecanje kompetencije čitanja, pisanja, razumijevanja i naravno govora. Sve navedene kompetencije konstantno se isprepliću i nadograđuju.

Danas je gotovo nezamislivo konkurirati većini poslova bez poznavanja stranog jezika. Znanje stranog jezika u turizmu od izuzetne je važnosti. Poznavati strani jezik, kulturu i običaje gostiju pridonosi boljoj komunikaciji, njihovom većem zadovoljstvu i preporukama te na kraju i boljim poslovnim rezultatima. 

U tom je smislu Fakultet za  menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija uz preddiplomske, diplomske, poslijediplomske specijalističke studije i doktorske studije pokrenuo niz programa cjeloživotnog obrazovanja. 

Ponukani činjenicom da programe upisuju većinom djelatnici u turizmu, a sve manje naši studenti kojima je to najpotrebnije, Fakultet od ove akademske godine, svim redovitim i izvanrednim studentima u Opatiji nudi učenje stranih jezika kroz 3 različita programa:

  • „Njemački jezik u turizmu za početnike“
  • „Talijanski jezik u turizmu za početnike“
  • „Francuski jezik u turizmu za početnike“

Student može upisati jedan ili više programa istovremeno.

Fakultet zadržava pravo neodržavanja programa ukoliko se ne prijavi dovoljan broj studenata.

Svaki program je organiziran u trajanju od 30 sati kroz 12 tjedana.

Nastavni program bit će prilagođen potrebama naših studenata, a fokusirat će se na turizam. Nakon uspješnog završetka programa, polaznik stječe 3 ECTS boda te potvrdu o položenom ispitu.

S ciljem unapređenja kompetentnosti studenata FMTU-a i njihove bolje zapošljivosti, program u najvećoj mjeri financira FMTU.

Svaki polaznik participira s iznosom od 300,00 kn za svaki pojedini program.

Prijave su otvorene do 02.03.2018. godine.

Prijavljuje se putem e-maila gđi. Aniti Radnić, mag.oec. na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

U mailu je potrebno navesti osobne podatke (ime, prezime, broj mobitela, matični broj studenta) te za koji jezik / jezike se opredjeljujete.

Više informacija se može dobiti na telefon 051/294-205.