Ispis

Sastanak s ministrom turizma Republike Hrvatske

.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održan je u petak, 30. lipnja 2017. godine sastanak s ministrom turizma Republike Hrvatske, gospodinom Garijem Cappellijem.

Ministru su prezentirani programi edukacije koji se izvode na Fakultetu i koji prate potrebna znanja za rad u turizmu i ugostiteljstvu s ciljem rasta kompetencija kadrova kao ključne poluge razvoja hrvatskog turizma. Posebno su se raspravile potrebe za novim programima kojima bi se i u budućem periodu dopunila identificirana nedostajuća znanja.

 

 

Dogovorene su zajedničke aktivnosti Ministarstva turizma i Fakulteta koje imaju za cilj promociju zanimanja i obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo.

Na sastanku se raspravljalo i o mogućnostima suradnje Fakulteta i Ministarstva turizma na mapiranju istraživačkih tema na kojima bi radili istraživački timovi znanstvenika Fakulteta u cilju općeg napretka hrvatskog gospodarstva, povezujući potrebe turističkog gospodarstva te ispunjavajući zahtjeve pametne specijalizacije i Strategije znanstvenih istraživanja Fakulteta.

Posjeta ministra turizma