Ispis

Održana konferencija ToSEE 2017.

.

U organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu 4. i 5.  svibnja  2017. godine  održala se četvrta međunarodna znanstvena konferencija ToSEE (Turizam u južnoj i istočnoj Europi) na temu „Turizam i kreativne industrije: trendovi i izazovi“.

Prvi dan konferencije održao se u Hotelu Ambasador u Opatiji, dok se drugi dan već tradicionalno održao na radnom izletu u Istri gdje su prezentirani odabrani znanstveni radovi te su sudionici uživali u prezentaciji autohtonih turističkih proizvoda i usluga.

Konferencija je okupila sedamdesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Italije, Velike Britanije, Švedske, Turske, Tajlanda i Katara. Ukupno je prezentirano 52  rada podijeljenih u 9 sekcija.

U plenarnom dijelu konferencije prezentaciju su održali tri gosta predavača: Zoran Tuntev (Faculty of Tourism and Hospitality, University of St. Kliment – Ohridski in Bitola, Macedonia, Selma Kadić-Maglajlić (Department of Marketing of the School of Economics and Business, University of Sarajevo) i Mirela Rončević (NSR ‒ www.noshelfrequired.com). U sklopu konferencije održana je u subotu 6. svibnja 2017. godine doktorska radionica pod nazivom „Challenges to scientific publishing“ koju su vodili Selma Kadić-Maglajlić i Marko Grünhagen.

Cilj konferencije je bio predstaviti istraživanja i nove trendove iz području turizma i kreativnih industrija, istražiti i promovirati različite perspektive djelovanja kreativnih industrija u različitim kulturnim i političkim okruženjima u svezi s turizmom.

ToSEE konferencija prepoznata je kao važan događaj koji okuplja znanstvenike koji se bave turizmom i održivim razvojem te pruža platformu za razmjenu novih ideja, spoznaja i znanstvenih istraživanja.