Ispis

Predstavljen projekt dogradnje aneksa zgrade Fakulteta

.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu predstavio je u petak 17. ožujka 2017. godine projekt dogradnje aneksa zgrade Fakulteta. Tom prigodom Fakultet su posjetili glavni tajnik Ministarstva turizma Republike Hrvatske gospodin Ivo Bašić, predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije gospodin Erik Fabijanić, gradonačelnik Grada Opatije gospodin Ivo Dujmić, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin te prorektorica za studije i studente i novoizabrana rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci jedinstvena je visokoobrazovna institucija za edukaciju kadrova za turizam i ugostiteljstvo s tradicijom dugom više od pedeset godina na kojoj je diplomu steklo više od 15.000 studenata koji danas svojim znanjima aktivno doprinose razvoju hrvatskog turizma. Volimo istaknuti da predstavljamo Hrvatsku u malom, jer naši studenti dolaze iz područja cijele Hrvatske (70% studenata dolazi izvan područja Primorsko-goranske županije). Razvili smo cijelu vertikalu visokog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo, od preddiplomskih do doktorskih studija, a paralelno prateći potrebe tržišta rada akreditiramo programe cjeloživotnog obrazovanja od značaja za rast kompetencija zaposlenika u turizmu.

Prepoznajući značaj obrazovanja za turizam i nužnost proširenja i unapređenja prostornih uvjeta, Sveučilište u Rijeci i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu izradili su plan proširenja postojeće zgrade Fakulteta kako bismo kao konačan cilj stvorili jedinstvenu visokoobrazovnu instituciju od utjecaja i značaja za širu regiju i Mediteran. Ponosni smo što svake godine upravo na našem Fakultetu studira više od 50 studenata turizma iz cijele Europe i boravi više od 20 eminentnih nastavnika u okviru programa razmjene.

Cjelokupni plan proširenja prostornih kapaciteta podijeljen je u tri dijela: Aneks I, Aneks II i Izdvojeni objekt.

Ovom prigodom prezentiran je Aneks I - projekt za koji je dobivena građevinska dozvola i za koje je Sveučilište u Rijeci osiguralo sufinanciranje pri kreditnom zaduženju, dok ostali dio financira FMTU. Riječ je o aneksu ukupne površine 1.100,00 m2 koji je toplim mostom povezan s postojećom zgradom (smješten iza nje).

Planirana je izgradnja troetažnog objekta prvenstveno namijenjenog izvođenju nastave i preseljenju prostora knjižnice/čitaonice. Prva etaža objekta (prizemlje) predviđena je za prostore knjižnice/čitaonice i studentske prostorije, dok se izvođenje nastave planira izvoditi na višim etažama (5 predavaonica, sala za sastanke). Realizacija ovog projekta zadovoljava minimum potreba Fakulteta i omogućuje daljnju realizaciju cjelovitog projekta „Mini kampus Ika“ u budućem periodu.

Sveučilište u Rijeci ovime dobiva kvalitetan i reprezentativan prostor za djelovanje FMTU-a, ali i održavanje drugih tematskih događanja Sveučilišta u Rijeci.

Grad Opatija kao sveučilišni grad dobiva novi suvremeni prostor za edukaciju studenata iz cijele Hrvatske, ali i Europe i pozicionira se kao grad izvrsnosti u obrazovanju za turizam i ugostiteljstvo na svim razinama (od srednjoškolskog obrazovanja do doktorata znanosti) i mjesto okupljanja eminentnih znanstvenika iz cijelog svijeta.

Aneks-014

Aneks-016

Aneks-051

Aneks-056