Ispis

Naši studenti osvojili prvo mjesto na case study natjecanju „Realizator 2016.“

.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, ove je godine po prvi puta organizirala prvo riječko sveučilišno case study natjecanje „Realizator 2016.“. Case study natjecanja format su koji na inovativan način pridonose suradnji akademske i gospodarske zajednice. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada.

Predstavljanje samog koncepta natjecanja kao i predstavljanje poslovnih slučajeva održano je 27.10.2016. u Step Ri edukacijskom centru, dok se završnica natjecanja održala 25.11.2016. kroz prezentaciju poslovnih rješenja.

Na natjecanje su se mogli prijaviti studenti svih razina studija i svih sastavnica Sveučilišta u Rijeci, u grupama po dva-četiri studenta, a ove godine bilježi se broj od prijavljenih 22 tima, od čega je u samu završnicu natjecanja ušlo njih 11.

Natjecanje je bilo podijeljeno na tri poslovna slučaja:

1.Villa Kapetanović d.o.o.- Projekt razvoja i promocije privezišta hotela Navis
2.Klinički bolnički centar Rijeka – Usluge za otvoreno tržište
3.Alarm automatika d.o.o.- Pametan dom za svakoga

Za svaki poslovni slučaj dodjeljivale su se nagrade za prva tri mjesta. Službena dodjela nagrada održat će se u petak, 16.12.2016. u zgradi Rektorata u 14h.

Nina Grabar i Lucija Ivanek, studentice 1. godine diplomskog studija Menadžmenta u turizmu na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu svojim poslovnim rješenjem prvog poslovnog slučaja, Projekt razvoja i promocije privezišta hotela Navis, osvojile su prvo mjesto.

realizator2016