Ispis

Gradonačelnik grada Opatije gosp. Ivo Dujmić održao predavanje o lokalnoj samoupravi i upravljanju gradom

.

Gradonačelnik grada Opatije gosp. Ivo Dujmić održao je 09. prosinca 2016.g. na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu predavanje za studente na temu Lokalna samouprava – upravljanje gradom.

Predavanje je organizirano u sklopu kolegija Urbana ekonomija čiji je nositelj izv. prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić gdje se studenti upoznaju sa ulogom gradova u ostvarivanju gospodarskih odnosno turističkih funkcija. U sklopu svog izlaganja, gradonačelnik je analizirao sadašnju poziciju grada Opatije, ovlasti i zadaće gradonačelnika, te poručio studentima da se samo upornim i zajedničkim radom dolazi do postavljenih ciljeva. Naglasio je dobru suradnju sa Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu što je rezultiralo brojnim projektima poput: dokumenta Strategija razvoja grada Opatije do 2020. godine, Destinacijski akcijski plan itd.

Gradonačelnik je završio svoje izlaganje sa nizom budućih projekata koji se planiraju na području grada Opatije. Na kraju predavanja gradonačelnik je sa zadovoljstvom odgovarao na pitanja studenata. Boravak na Fakultetu obilježen je zajedničkom fotografijom sa studentima.

predavanje-gradonacelnik