Ispis

3. studijsko putovanje Udruge ALUMNI FMTU u Portorož

.

Udruga ALUMNI FMTU organizirala je svoje 3. Studijsko putovanje (ujedno i prvo međunarodno!!!) u Portorož. Naši su se bivši studenti okupili u Grand hotelu Metropol u Portorožu gdje nas je srdačno dočekala direktorica Mateja Pavlič. Nakon okupljanja krenuli smo prema planu, u posjet Fakultetu za turistične studije TURISTICI gdje nas je primila v.d. dekanica prof. Aleksandra Brezovec sa kolegama sa kojima smo poslušali prezentaciju o djelatnostima i programima Fakulteta i pohvalili postojeću suradnju naših fakulteta.

Nakon povratka u hotel okupili smo se na večeri te se u ugodnoj i opuštenoj atmosferi družili sa kolegama te nastavili sa programom posjeta u najstariji Casino u Sloveniji!. Ljubazni domaćini naučili su nas pravila igranja ruleta a onda smo zajednički odigrali i BINGO.

U subotu 09.04. prošetali smo do Termi Portorož gdje smo se uz pratnjiu ljubazne domaćice upoznali sa inovativnim sadržajima ovih termi. Posjetili smo Talassoterapiju ali i Centar Ayurveda kao i antiaging odjelom te ostali fascinirani Centrom tajlandske masaže!

Zanimljivost: Terme Portorož crpe termalnu i slanu vodu iz dubine od 700 metara – ova je voda blago slana i smatra se Pramorem!

Nakon posjete Termama naš domaćin ALUMNI - Kristijan Staničić ugostio nas je u Grand hotelu Bernardin. Ovaj hotel ima 32 kongresne dvorane, od čega najveća ima 1100 sjedećih mjesta, a godišnje se u njemu održava 300 kongresa, dok je godišnje iskorištenost kapaciteta 60%. Domaćini su organizirali obilazak hotela nakon čega smo kraljevski ručali i za kraj se fotografirali na ulazu u Hotel.

Rastali smo se srdačni i razdragani, puni planova za jesensko studijsko putovanje!

Zahvaljujemo se našim domaćinima  Mateji Pavlič, Aleksandri Brezovec, Metodu Šuligoju, Janezu Mekincu, Dini Hrelja, Giorgiu Cadumu, Kristijanu Staničiću i predstavnicima Alumnia Turistice na odličnoj organizaciji i ugodnom gostoprimstvu!

alumni-portoroz1

alumni-portoroz2