med-sur

Ispis

CEEPUS - Sveučilištu u Krakovu ( ljetni semestar 2017/2018)

.

Poštovani,

u sklopu CEEPUS mrežne mobilnosti prema Sveučilištu u Krakovu osigurana je jedna kvota za mobilnost studenata za ljetni semestar 2017/2018 koju još nismo iskoristili. Ukoliko ste zainteresirani za tu mogućnost molim Vas da mi dostavite prijavu:

Natječaj: https://www.fthm.uniri.hr/index.php/novosti/1839-ceepus-natjecaj-studentska-mobilnost-ljetni-semestar-2017-2018

Rok za dostavljanje dokumentacije: 15.10.2017

Detalje o Ceepus mobilnosti naći ćete na našim mrežnim stranicama: https://www.fthm.uniri.hr/index.php/studenata/mob-ceepus

REZULTAT: studentica KATARINA JAKOVAC biti će nominirana za mobilnost u LJ2017/2018

Ispis

Sajam stipendija i visokog obrazovanja - 19.10

.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja je jedinstven i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja na kojemu se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sajam će se 2017. godine održati u Rijeci, 19. listopada 2017. godine

Sajam ima poseban značaj za razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj jer stipendije i drugi oblici financijske potpore mogu pridonijeti proširivanju sudjelovanja u visokom obrazovanja za ranjive društvene skupine, povećati međunarodnu mobilnost hrvatske akademske zajednice te poticati izvrsnost studenata.

Više detalja o Sajmu i programu možete pronaći na poveznici http://www.stipendije.info/hr/sajam

 

Ispis

Izlet stranih studenata na otok Krk 2017

.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je za svoje strane studente, istraživače i nastavnike koji borave na fakultetu u ljetnome semestru 2016/2017 u sklopu Erasmus i Ceepus programa mobilnosti organizirao jednodnevni izlet na otok Krk u želji da bolje upoznaju prirodne ljepote te povijesne i kulturne znamenitosti naše regije.

Studenti su upoznali maleni otok Košljun na kojem se nalazi franjevački samostan – spomenik nulte kategorije. Redovnici su stoljećima skupljali i čuvali mnoge vrijedne predmete koji su sada dostupni posjetiteljima muzeja. Uz stručno vodstvo posjetili su Jurandvora kraj Baške i obišli crkvu sv. Lucije u kojoj je pronađena Bašćanska ploča, jedan od najstarijih pisanih, u kamenu klesanih, spomenika hrvatskog jezika. U gradu Krku nekadašnjem rimskom municipiju i sjedištu knezova Frankopana obišli su Trg Kamplin s kaštelom i Kvadratičnom kulom, katedralu svetog Kvirina i baroknu kupolu zvonika, Gradsku vijećnicu i Velu placu.  Nakon cjelodnevnog razgledavanja studenti su imali priliku samostalno razgledati Bašku i uživati u  jedinstvenoj šljunčanoj plaži za koju s pravom kažu da je jedna od najljepših na Jadranu.

20170609 105822
20170609 102409