Ispis

HISTUR

hintlab1

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije sudjeluje kao partner na projektu HISTUR – Turizam kao zajednička (kulturna) baština obalnog dijela istarskog poluotoka. Vodeći partner je Univerza na Primorskem, Fakulteta za turistične študije – Turistica iz Portoroža (SLO), dok su ostali partneri Zavod za revitalizacijo mediteranske kulture Piran iz Pirana (SLO) i Hrvatski muzej turizma iz Opatije (HR). Projekt je financiran iz Operativnog programa Slovenija – Hrvatska u sklopu Europske teritorijalne suradnje. Ukupni budžet projekta HISTUR iznosi 552.885 EUR, dok je predviđeno trajanje projekta 17 mjeseci.

Opći ciljevi projekta su gospodarski i društveni razvoj, koji se temelji na potpori poduzetništvu, poboljšanju turizma i ruralnog razvoja i društvenoj integraciji, dok su opći prekogranični ciljevi:

  1. uspostava suradnje među kulturnim institucijama koje su neposredno povezane sa poviješću turizma u obalnom dijelu Istre na slovenskoj i hrvatskoj strani,
  2. jačanje i nadogradnja suradnje među visokoškolskim institucijama na području turizma sa naglaskom na područje povijesti turizma slovenske i hrvatske strane,
  3. uspostava dugotrajne (međunarodne) suradnje između edukativnih i kulturnih institucija na području povijesti turizma na slovenskoj i hrvatskoj strani.

 

 

hintlab2