Ispis

Hint Lab

hintlab1

Projekt Poticanje poduzetništva u turizmu ruralnih područja - Hint Lab financira se u okviru programa Europske teritorijalne suradnje Slovenija – Hrvatska.

Vodeći partner projekta je Univerza na Primorskem, Fakulteta za turistične študije – Turistica iz Slovenije, dok su ostali projekti partneri Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Slovenska turistička organizacija, Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o. te Regionalna razvojna agencija Porin d.o.o. iz Rijeke.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je odgovoran za provedbu terenskog istraživanja, izrade komparativne analize stanja poduzetništva na hrvatskoj i slovenskoj strani, identifikaciju dobre prakse, izradu smjernica za zajednički marketing te izradu edukativnih radionica i informiranje javnosti o rezultatima projekta.

Projekt je započeo u siječnju 2014., a predviđeno trajanje je do lipnja 2015. s ukupnim budžetom od 289.797,28 eura.

Osnovni ciljevi projekta Hint Lab su razvoj poduzetništva kroz zajedničku prekograničnu suradnju, poticanje rasta malog i srednjeg poduzetništva s ciljem povećanja broja radnih mjesta te time sprečavanje odljeva mozgova.

Također, projekt će tijekom svog 17-mjesečnog trajanja doprinijeti razvoju prekogranične suradnje između malih i srednjih poduzetnika, obrazovnih, istraživačkih i razvojnih organizacija te poboljšanju poslovnih inovacija i tehnologije. Svoj doprinos projekt će dati i u uspostavi novih radnih mjesta u ruralnim područjima, s naglaskom na ruralni i održivi turizam. U okviru projekta biti će osmišljene i provedene edukativne radionice namijenjene poduzetnicima s ciljem podizanja svijesti, prepoznavanja tržišne prilike i potencijala kako bi poduzetnici stekli nove vještine potrebne za razvoj poslovanja.

 

hintlab2