Ispis

e-mail

Što je e-mail račun?

Korisnički račun za elektroničku poštu možete koristiti za slanje i primanje e-mail poruka putem Interneta. CARNet omogućava svim studentima, djelatnicima i suradnicima Fakulteta otvaranje korisničkog računa za elektroničku poštu na poslužitelju lociranom na Fakultetu (fthm.hr).
 
Zašto koristiti ovaj račun za e-mail?
Račun koji otvorite ovdje na Fakultetu postaje Vaš službeni račun, te Vas u komunikaciji na Internetu predstavlja kao pripadajućeg člana hrvatske akademske zajednice iza kojeg stoji Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, čime Vaša komunikacija na Internetu dobiva na težini.
 
Otvaranjem ovog računa dobivate svoju e-mail adresu obliku Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Kako koristiti e-mail račun na Fakultetu?
  • Koristite Webmail! Najjednostavnije (s bilo kojeg računala) je putem Web-a spojiti se na adresu: http://www.fthm.uniri.hr/, kliknuti na ikonicu Webmail te upisati login (samo prvi dio e-mail adrese) i password, te slijediti upute na ekranu za pisanje novih poruka i čitanje poruka, ili
  • Koristite neki od programa za mail (npr. Outlook, Thunderbird, ...) pri čemu je u takvim programima potrebno u postavkama upisati osim podataka o vašem e-mail računu i slijedeće podatke o poslužiteljima:
Account Type : POP3
POP3 server : pop.fthm.hr
SMTP server: smtp.fthm.hr
Uključite opciju My server requires authentication
 
Kolika je maksimalna veličina priloga (attachment) koji mogu poslati (primiti)?
Maksimalna veličina priloga koju možete poslati (primiti) putem e-maila je 5 MB.

Kako podesiti e-mail na mom smartphone-u (tabletu)?

Dolazne postavke
Vrsta računa: IMAP
IMAP poslužitelj: hotel.fthm.hr
Vrsta zaštite: SSL (prihvati sve certifikate)
Port: 993
 
Odlazne postavke
Potrebna je prijava: Da
SMTP poslužitelj: hotel.fthm.hr
Vrsta zaštite: Ništa
Port: 25

Kako promijeniti šifru na e-mailu?
Kad se ulogirate na Webmail kliknite na Postavke, a zatim na Lozinka pa upišite novu šifru.

Imam fakultetski e-mail, ali sam zaboravio šifru. Kako da dobijem novu?
Ako ste u mogućnosti pošaljite poruku na adresu
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u kojoj navedite svoj login, te ime i prezime, ili dođite osobno u Informatičku učionicu (kućica), javite se administratoru, i bit će Vam postavljena nova šifra.

Do kada mogu koristiti fakultetski e-mail?
E-mail možete koristi sve dok imate status studenta na Fakultetu. Kad izgubite taj staus (diplomirate, ispišete se sa Fakulteta ili ga na neki drugi način ne regulirate) ukida Vam se korisnički račun.