china1

Ispis

Mediji o nama

 
NoviList
04.04.2017.
Kineze oduševila vijest o tečaju kineskog u Iki
U Jinxing je stiglo više od 400 turističkih agenata iz cijelog svijeta, a uz ponudu Slavonije i Baranje te prvog kinesko-hrvatskog malog priručnika, predstavljena im je i ponuda Kvarnera kroz predavanje Daniele Gračan.
NoviList
13.02.2017.
Učenje kineskog ponovo na fakultetu u Iki
S obzirom na rast koneskog emitivnog tržišta u svijetu, u porastu su potrebe turističko-ugostiteljskih kadrova za poznavanjem koneskog jezika i kulture
Više o tome ...
 
 
totalcronews
25.11.2016.
Shanghai meets Croatia in Opatija
In Opatija at Villa Angiolina on Friday, 25 November, a presentation was held titled "Shanghai meets Croatia in Opatija".
 
liburnijanet
25.11.2016.
Održana prezentacija Shanghai meets Croatia in Opatija
Prezentaciju grada Shanghai pod nazivom 'Shanghai meets Croatia in Opatija' održali su predsjednik TZ Shanghai Jin Song Yang i zamjenik direktora TZ Shanghai Ping Chen, a prisutna je bila i generalna direktorica Shanghai China Travel International Ltd. Bei Zheng, gradonačelnik Grada Opatija Ivo Dujmić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić te dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof.dr.sc. Dora Smolčić Jurdana.
 GradOpatija
25.11.2016.

Shanghai meets Croatia in Opatija
U opatijskoj Vili Angiolini danas, u petak 25. studenoga održala se prezentacija grada Shanghai "Shanghai meets Croatia in Opatija".
radio-rijeka2
26.10.2016.


 
 
NoviList
12.10.2016.
 
Besplatni tečaj kineskog jezika
Program od 60 sati održava se na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
 
 
 radio-rijeka2


 
kanalri
Kineski jezik na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet u Iki prepoznao važnost kineskog jezika i za javnost otvorio dva programa s naglaskom na turizam.
 
 
 turizaminfo logo
 
Program kineskog jezika na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji otvorena su dva programa za učenje kineskoga jezika i kulture a predavač je izvorna govornica prof. dr. sc. Haiyan Liu iz NR Kine.
 
 
NoviList
23.09.2015.
 
Novi programi cjeloživotnog učenja u Iki: Kineski jezik za turističke djelatnike i poduzetnike
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci raspisao je natječaj za upis prve generacije polaznika dvaju programa cjeloživotnog učenja: Kineski jezik u turizmu za početnike i Poslovno komuniciranje na kineskom jeziku za početnike. Oba će programa voditi izvorna govornica prof. dr. Haiyan Liu, a jezik poučavanja bit će engleski. Na kraju oba programa polaže se pismeno-usmeni ispit, nakon kojeg polaznik dobiva odgovarajući certifikat na hrvatskom i engleskom jeziku s naznakom razine usvojenog znanja i ostvarenih 5 ECTS bodova.
 

List Opatija
31.03.2015.
Suradnja Opatije i Kine
Najavljeno je pokretanje studijskog programa kako poslovati s Kinom, što će uključivati i učenje kineskog jezika, običaja i kulture na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
 
 

liderpress
26.02.2015.
Od jeseni se u Opatiji uči kako poslovati s Kinom
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Sveučilišta u Rijeci, iduće godine donosi vrlo zanimljive novosti – studijske programe iz područja kineskog jezika i kineske kulture, koje možemo svesti pod zajednički nazivnik 'Kako poslovati s Kinom'.
 
 

limunhr
26.02.2015.
Od jeseni se u Opatiji uči kako poslovati s Kinom
Inicijativa za pokretanja novoga obrazovnog programa došla je od Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj prilikom nedavnog posjeta veleposlanice Njezine Ekselencije Deng Ying sa suradnicima Opatiji. Taj simbol elitnoga hrvatskog turizma ujedno je i sveučilišni grad, u kojem više od 50 godina sjedište ima Fakultet menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu, kao dio Sveučilišta u Rijeci.
Više o tome ...
 
 

24sata
22.02.2015.
Globalizacija znanja: Opatijski fakultet otvara kineski studij
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU) u Iki kraj Opatije namjerava već od iduće akademske godine pokrenuti studijski program o tome kako poslovati s Kinom. Program bi uključio i učenje kineskog jezika, običaja i kulture.Fakultet je već uspostavio suradnju s Veleposlanstvom NR Kine s ciljem organiziranja obrazovnih programa iz područja kineskog jezika i kineske kulture - potvrdila je dekanica Dora Smolčić Jurdana, te dodala kako je Veleposlanstvo NR Kine iniciralo i predložilo dolazak dva kineska profesora početkom iduće akademske godine s ciljem približavanja kineske kulture, načina poslovanja i kineskog jezika hrvatskim studentima i drugim zainteresiranim pojedincima.
 
 

NoviList
10.02.2015.
 
Studijski program "Kako poslovati s Kinom" od sljedeće akademske godine na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU) pokrenuti će studijski program o tome kako poslovati s Kinom, što bi uključilo i učenje kineskog jezika, običaja i kulture. Dekanica FMTU Dora Smolčić Jurdana potvrdila je da će se operativno sve učiniti da najavljeni program zaživi već s idućom akademskom godinom.