Ispis

Fakultet je izdao dvije nove knjige

.

Izv. Prof. dr. sc Marinela Krstinić Nižić i profesor emeritus Branko Blažević napisali su knjigu „Gospodarenje energijom u turizmu“, a naš umirovljeni prof. dr. sc. Jože Perić  i doc. Dr. sc.  Zvonimira Šverko Grdić udžbenik „Klimatske promjene i turizam“.

Ispis

Zanimljivosti iz fonda Knjižnice FMTU - Putopisi i turistički vodiči

.

 

Zavirite u stakleni ormar desno kad izlazite iz Fakulteta!

Za kraj godine, i početak nove, možda kao poticaj ili ideju za putovanje, odlučile smo napraviti izložbu putopisa i turističkih vodiča. Fond naše knjižnice ima zanimljivih izdanja od kojih neka nemaju često priliku doći do čitatelja te smo ih zato odlučile izložiti.

Kriterij je prije svega bila godina izdanja – izbrale smo najstarija izdanja, bez obzira radi li se o reprintu ili izvorniku. Prvu kategoriju čine publikacije izdane do 1950. godine.

S obzirom da je većina turističkih vodiča posvećena Hrvatskoj, to nam se pokazalo kao sljedeći kriterij – odabrale smo turističke vodiče posvećene raznim gradovima, regijama, parkovima Hrvatske, ili Hrvatskoj u cijelosti, tiskana od sredine prošlog stoljeća pa do onih novijeg datuma.

Prikazat ćemo ih kronološki s time da ćemo više pažnje posvetiti najstarijim putopisima koji se inače nalaze u zatvorenom spremištu, neki zbog toga što se radi o rijetkim primjercima.

 

Ispis

Radionica prosinac 2017.

.

Podsjećamo korisnike da će se u srijedu, 06. prosinca 2017. u računalnoj učionici (prizemlje FMTU) održati kratka radionica pretraživanja izvora informacija. Radionica počinje u 15.00 sati. Vidimo se!

Ispis

ToSEE 2017

.

Obavještavamo vas da je objavljen zbornik radova konferencije ToSEE 2017!

Zbornik je dostupan u elektroničkom obliku na stranicama Fakulteta, a u papirnatom obliku ga možete posuditi u našoj knjižnici.

Ispis

Karger eJournal Collection - probni pristup

.

Obavještavamo korisnike da je švicarski izdavač Karger Publishers za Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu otvorio probni pristup na svoju zbirku časopisa Karger eJournal Collection.

U zbirci ćete pronaći više od 100 naslova časopisa od kojih su 22 naslova u otvorenom pristupu, a pokrivaju područje biomedicine i zdravstva te srodna područja. Dostupan je sadržaj od 1998. – 2017.

Probni pristup otvoren je do 31.12.2017.