Stipendije Vlade Narodne Republike Kine za akademsku godinu 2022./2023.

Obavještavamo Vas da je otvoren poziv za stipendije Vlade Narodne Republike Kine u akademskoj godini 2022./2023.

U sklopu ovog poziva te hrvatsko-kineske bilateralne suradnje ponuđene su hrvatskim državljanima stipendije za preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij te za stručno usavršavanje u Narodnoj Republici Kini.

Na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije mogu se pronaći sve važne informacije o stipendijama i uvjetima za prijavu. Zainteresirani kandidati trebaju svoje prijave poslati Agenciji za mobilnost i programe Europske unije najkasnije do 4.2.2022.


 

EDAMBA – 30th EDAMBA Summer Research Academy

Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu član je udruženja EDAMBAEuropean Doctoral Programs Association in Management & Business Administration. Ova mreža u srpnju za studente doktorskih studija organizira slijedeću aktivnost:

EDAMBA30th EDAMBA Summer Research Academy

 • Datum održavanja: – 23. 07. 2021. (Online)
 • Datum prijave: 31. 05. 2021. (Application form)
 • Iznos kotizacije: 70 EUR za članove EDAMBA-e mreže i 350 EUR za one koji nisu članovi (trošak kotizacije podmiriti će Fakultet).
 • Glavna tematika ljetne škole je „Celebrating Methodological Rigour in Business & Management Research“. Format uključuje predavanja, radionice i prezentacije doktorskih istraživanja.
 • Doktorandi moraju pripremiti kratku prezentaciju o svom doktorskom istraživanju uz naglasak na izazove i probleme s kojima se susreću u primjeni relevantne metodologije i/ili problemima vezanim uz teorijsku postavku disertacije.

Sudjelovanje u ljetnoj školi vrednuje se prema „Pravilniku o poslijediplomskim sveučilišnim studijima (doktorskim studijima) na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci“ (čl. 9), u okviru znanstveno-nastavnih aktivnosti studija, s 5 ECTS-a.  

Ljubazno molimo sve zainteresirane da se prijave i da nas o tome obavijeste.

Stojimo na raspolaganju za pomoć u prijavi (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ).

CESEENet – PhD Workshop in Economics, Management and Finance

Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu član je udruženja  CESEENetCentral and South-East European PhD Network. Ova mreža u rujnu za studente doktorskih studija organizira slijedeću aktivnost:

CESEENetPhD Workshop in Economics, Management and Finance

 • Datum održavanja: – 17. 09. 2021. ; Odessa National University of Economics, Odessa (Ukrajina) ili  Online (Zoom).
 • Datum prijave sažetka (Abstract Submission): 20. 06. 2021.
 • Datum slanja konačne verzije istraživačkoga rada ili nacrta doktorskoga istraživanja: 01. 09. 2021.
 • Iznos kotizacije: besplatno.
 • Glavna tematika radionice Theoretical, conceptual and empirical papers from all areas in economics, management and finance“.
 • Doktorandi moraju pripremiti te prezentirati: (a) istraživački rad ili (b) nacrt doktorskoga istraživanja.

Sudjelovanje na radionici vrednuje se prema „Pravilniku o poslijediplomskim sveučilišnim studijima (doktorskim studijima) na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci“ (čl. 9), u okviru znanstveno-nastavnih aktivnosti studija, s 5 ECTS-a.  

Ljubazno molimo sve zainteresirane da se prijave i da nas o tome obavijeste.

Stojimo na raspolaganju za pomoć u prijavi (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ).

 

Radionica: Kvalitativne metode istraživanja

Radionicu pod nazivom Kvalitativne metode istraživanja održati će prof. dr. Melika Husić-Mehmedović i izv. prof. dr. sc. Maja Arslanagić-Kalajdžić s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu u subotu 24.04.2021. od 09:00 do 13:30 sati preko MS Teams platforme.

Sudjelovanje je besplatno za studente poslijediplomskih sveučilišnih doktorskih studija na  Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci. Radionica se ne boduje u okviru znanstveno-nastavnih aktivnosti na studiju.

Poveznica za uključenje na radionicu biti će poslana svim prijavljenim sudionicima u petak 23.04.2021.

 Plan prezentacija napretka u istraživanjima u okviru doktorskih disertacija

Prezentacije napretka u istraživanjima veljača 2021.

 

 Upisi u više godine studija i / ili ponovni upis neostvarenih ECTS bodova  u 2020. / 2021. akademskoj godini

Upisi u više godine studija i / ili ponovni upis neostvarenih ECTS bodova  u 2020. / 2021. akademsku godinu, vršiti će se od 20. studenog do 24. studenoga 2020. godine prema priloženoj obavijesti/ rasporedu

Raspored