Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki održana je od 9. do 13. srpnja 2018. godine u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu uz potporu Zaklade Hanns-Seidel ljetna škola pod nazivom ELESS 2018 – European Law and Economy Summer School.

Škola je bila posvećena raznovrsnim temama europskih integracija i namijenjena studentima iz područja društvenih i humanističkih znanosti (pravo, ekonomija, politologija, filozofija). Predavanja je održalo više od dvadeset stručnjaka iz prakse i profesora sa sveučilišta.

 

Posebna gošća bila je prof. dr. sc. Vesna Tomljenović sudac Općega sudu EU.  U poticajnom okruženju, uz inovativne metode učenja i multidisciplinarni pristup studenti iz različitih europskih država imali su priliku proširiti svoja znanja i kompetencije u pravnim i društveno-ekonomskim aspektima funkcioniranja Europske unije. Ljetna škola odvijala se na engleskome jeziku a uz studente iz Republike Hrvatske, u njoj su sudjelovali studenti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije.

Otvorenju su prisustvovale prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić, dekanica Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci i  prof. dr. sc. Dora Smolčić-Jurdana, dekanica Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

2018 Ljetna skola eless