U ljetnom semestru akademske godine 2017./2018. na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održani su sljedeći programi cjeloživotnog obrazovanja: “Menadžment kamping resorta” na kojem je sudjelovalo 37 polaznika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Također su održani programi “Kineski jezik u turizmu za početnike” i “Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike” koje je uspješno završilo 18 polaznika.

Ove akademske godine na programima predaje nova profesorica kineskog jezika Yang Yi koja će na Fakultetu ostati i sljedeću akademsku godinu. Ovi programi se održavaju u suradnji s Gradom Opatijom te kineskim Veleposlanstvom.

Završili su tečajevi “Strani jezici u turizmu za početnike” koji su od ove akademske godine organizirani i prilagođeni samo za studente Fakulteta. Održani su tečajevi njemačkog, talijanskog i francuskog jezika, a tečajeve je uspješno završilo 40 polaznika.

Po prvi put je na Fakultetu održan tečaj “Engleski jezik za iznajmljivače privatnog smještaja” koji je uspješno završilo 8 polaznika.

Nadamo se da će se sljedeće akademske godine održati tečajevi za privatne iznajmljivače i na drugim jezicima.

U suradnji s TZ Opatije te Udrugom iznajmljivača Grada Opatije održan je tečaj “Njemački jezik za iznajmljivače privatnog smještaja” u prostorima Udruge, a tečaj je uspješno završilo 17 polaznika.